Головна » 2023 » Травень » 14 » Показали пташеня найнебезпечнішого хижака Антарктики українські полярники. ВІДЕО

Показали пташеня найнебезпечнішого хижака Антарктики українські полярники. ВІДЕО

Полярники показали миле пташеня південно-полярного поморника або скуа, який є одним з головних пернатих хижаків Антарктики.

Як виглядає пташеня поморника

Українські науковці розповіли, що скуа полює на яйця та пташенят пінгвінів та інших птахів, а ще відбирає їжу в синьооких бакланів та пінгвінів, коли ті повертаються до гнізд з їжею.

Але новонародженим пташенятам до такого "розбишацтва" ще далеко – перший час їх по черзі годують батьки. Лише після зміни пуху на пір’я вони почнуть літати і самостійно харчуватися. Це відбувається десь за два місяці після народження, — вказують полярники.

Поморники, за словами науковців, агресивно захищають своїх пташенят й битимуться за них до останнього, не боячись навіть людей.

Наприклад, якщо поморники вирішать, що якась людина загрожує пташеняті, то здіймуть крик, почнуть активно кружляти й навіть можуть бити крилами по голові .

Отак от змінюється цей птах: від пухнастої милоти до сміливого нахаби, який "візьме своє, чиє воно не було б", щоб вижити в суворих умовах Антарктики.

Що відомо про поморника

Ці птахи є мандрівними та не гніздовими. Їхні види трапляються вздовж узбережжя та у відкритому морі по всьому світі.

В Україні фіксували чотири види — поморника великого, середнього, короткохвостого та довгохвостого. Загалом поморник має 7 видів.

Відрізнити поморника антарктичного від поморників інших видів легко – він має великий розмір, масивну грудну клітку та білі плями на крилах біля основи махового пір’я, які легко побачити здалеку. Поморники цього виду живуть не тільки на узбережжі Антрактиди, а й на Південних Оркнейських та Шетландських островах.

Джерело: Національний Антарктичний науковий центр


За матеріалами: Новини сьогодні
14-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1432

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]