Головна » 2016 » Березень » 22 » Понад 15 мільйонів гривень дотації з Кабміну Москаль розподілив між профтехучилищами Закарпаття

Понад 15 мільйонів гривень дотації з Кабміну Москаль розподілив між профтехучилищами Закарпаття

Мукачево може отримати понад 7 мільйонів гривень, однак міським депутатам для цього необхідно розблокувати казначейські рахунки своїх училищ.

Голова ОДА підписав розпорядження про розподіл стабілізаційної дотації, що надійшла з Кабінету міністрів на 2016 рік, між бюджетами міст обласного значення.

Кошти в сумі 15 мільйонів 506 тисяч 400 гривень підуть на видатки для професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) пропорційно до кількості учнів із розрахунку по 3 тис. 727,5 грн. на кожного учня.

Ужгород, у трьох ПТНЗ якого навчається 1271 учень, отримає 4 млн. 737,7 тис. грн. Берегово, в одному ПТНЗ якого навчається 360 учнів, отримає 1 млн. 341,9 тис. грн.

Мукачево, в трьох ПТНЗ якого навчається 1901 учень, отримає 7 млн. 86 тис. грн.

Хуст, у двох ПТНЗ якого навчається 628 учнів, отримає 2 млн. 340,9 тис. грн.

Кошти надійдуть окремими траншами, починаючи з березня й закінчуючи червнем цього року.
– Ми свідомо розподілили кошти не між усіма 19 профтехучилищами, що працюють на Закарпатті, а тільки між тими, що розміщені в містах обласного значення, – заявляє Геннадій Москаль.

–  Саме ці заклади фінансуються з міських бюджетів. Критична ситуація на сьогодні тільки в трьох ПТНЗ Мукачева, де учні й персонал уже третій місяць без стипендій і зарплат.

Для того, щоб кошти стабілізаційної дотації надійшли до ПТНЗ, Мукачівська міськрада зобов’язана своїм рішенням розблокувати казначейські рахунки училищ.

Після чого заклади зможуть використати не тільки дотацію, але й кошти від власних надходжень (оренди приміщень, виробничої діяльності, продажу власної продукції тощо).

Обласна держадміністрація і я особисто робимо все, щоб зняти соціальну напругу в Мукачеві, однак якщо міська влада й тепер не прийме рішення про розблокування рахунків училищ, це буде прямий саботаж своїх обов’язків і навмисне доведення людей до відчаю.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1845

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]