Головна » 2024 » Лютий » 13 » Попередили про сплеск пропаганди рф перед виборами в ЄС Франція, Польща та Німеччина

Попередили про сплеск пропаганди рф перед виборами в ЄС Франція, Польща та Німеччина

Франція, Польща та Німеччина звинуватили росію у створенні складної мережі вебсайтів для поширення проросійської пропаганди з метою підриву їхніх урядів та попередили про масове поширення такого контенту напередодні виборів до ЄС у червні.

Західні країни неодноразово звинувачували росію у використанні соціальних медіа та Інтернету для поширення неправдивої або оманливої ​​інформації, щоб схилити громадську думку проти підтримки України.

"Ми перебуваємо в період уразливості через європейські вибори, а щодо Франції — Олімпійські ігри", — заявив міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне на спільній пресконференції зі своїми польськими та німецькими колегами.

Міністри заявили, що створили спільний механізм для виявлення й реагування на потенційні російські інтернет-атаки.

Вони зустрілися в рамках зусиль з активізації платформи “Веймарського трикутника” політичної співпраці між Німеччиною, Францією та Польщею, створеної в 1991 році.

Також перед зустріччю французькі дипломатичні джерела зазначили, що французький наглядовий орган, який відстежує іноземні цифрові втручання, VIGINUM ідентифікував близько 193 вебсайтів, які мали на меті широке поширення інформації з проросійських джерел, а також російських ЗМІ та установ.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-02-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1482

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]