Головна » 2019 » Березень » 13 » Порошенко - політикани не уникнуть відповідальності за руйнацію армії

Порошенко - політикани не уникнуть відповідальності за руйнацію армії

Політикани не уникнуть відповідальності за руйнацію армії - Порошенко

Політикани понесуть відповідальність за руйнацію української армії.

Про це президент України Петро Порошенко заявив під час Ради регіонального розвитку Чернігівської області, трансляцію вів "Прямий".

"Фальшивою турботою вони хочуть приховати свою активну роль в знищені оборонного потенціалу. Не по шоу треба бігати, а каятись. Зайдіть до наших воїнів і запитайте як ми починали війну в 2014. І я сподіваюсь, що Тимчасова слідча комісія Верховної Ради належно оцінить факти розкрадання і підрив обороноздатності і назве прізвища причетних", - повідомив президент.

Порошенко наголосив, що ніяка брехня політиканам не допоможе, які мають понести відповідальність за руйнацію армії.

"І ніяких тут термінів давності немає, бо з 2014 року ми дуже високу ціну заплатили за це. Ніхто не уникне відповідальності, а ні політичної, а ні кримінальної. Моє завдання, як Верховного головнокомандувача Збройних сил України, поки армія тримає фронт, захистити її з тилу, прикрити від політиканів, які паплюжать результати роботи оборонного комплексу держави, а ще важливо огородити армію і оборонний комплекс від спроб різних ділків і їхніх партнерів, до речі, на державних посадах розкрадати кошти військового бюджету", - додав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що тут потрібна нульова толерантність до корупції, а ні посади, а ні знайомства ніщо не може прикривати тих, хто незаконно збагачується коштами армії.

"Ви політикани, які розікрали армію понесете відповідальність", - додав Петро Порошенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко звільнив з посади першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого підозрюють у махінаціях в оборонній галузі.

Раніше Верховна Рада доручила Тимчасовій слідчій комісії розслідувати розкрадання в "Укроборонпромі".

Тим часом Президент Петро Порошенко, коментуючи скандал навколо "Укроборонпрому", наголосив, що ані прізвища, ані посади нікого не врятують і винні будуть притягнуті до відповідальності, якщо факти провини будуть доведені.

Нагадаємо, напередодні програма "Наші гроші" випустила розслідування, у якому йдеться, що син заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони Олега Гладковського — Ігор є учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі України. Олег Гладковський, своєю чергою, є близьким другом президента Петра Порошенка. За даними розслідувачів, керівництво концерну Укроборонпром знало про шахрайські оборудки й давало на них згоду.

Президент України підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1504

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]