Головна » 2014 » Грудень » 16 » Порошенко привітав ухвалення США законопроекту про допомогу Україні

Порошенко привітав ухвалення США законопроекту про допомогу Україні

Глава української держави провів телефонну розмову з віце-президентом США Джо Байденом та привітав ухвалення Сполученими Штатами законопроекту про допомогу Україні. Байден підтвердив наміри надати допомогу.

Президент України Петро Порошенко привітав ухвалення Конгресом США Акта на підтримку свободи України, який дозволяє надати їй військову допомогу та запровадити нові санкції щодо Росії. Про це він заявив під час розмови з віце-президентом США Джо Байденом, повідомляється на сайті глави української держави у вівторок, 16 грудня.

Порошенко висловив сподівання, що документ найближчим часом підпише президент США Барак Обама. У свою чергу, Байден підтвердив наміри Сполучених Штатів надати Україні допомогу, а також готовність докладати зусилля для виділення коштів через Міжнародний валютний фонд.

Разом з тим прес-секретар Білого дому Джош Ернст заявив, що глава американської держави ще не прийняв рішення щодо долі законопроекту. За його словами, дії Москви викликають у США глибоке занепокоєння, однак Вашингтон хотів би звести до мінімуму шкоду від санкцій для американського бізнесу, міжнародного ринку нафти і глобальної економіки, повідомляє Reuters. Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав ухвалення Конгресом законопроекту "ворожим" кроком, повідомляє "Інтерфакс".

 


За матеріалами: Новини сьогодні
16-12-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1997

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]