Головна » 2022 » Вересень » 13 » Постачання газу до ЄС збільшать Азербайджан та Ізраїль

Постачання газу до ЄС збільшать Азербайджан та Ізраїль

газ єс

Низка країн висловили бажання зробити внесок у пом'якшення енергетичної кризи в Європі,
повідомляє DW.

Так в Азербайджані заявили, що до кінця року планують транспортувати до Євросоюзу на 30% більше природного газу, ніж торік.

"Загальний обсяг постачань до Європи у 2022 році становитиме 12 млрд кубічних метрів", — написав міністр енергетики Азербайджану Парвіз Шахбазов.

Ізраїль зможе поставити в ЄС близько 10 відсотків того обсягу газу, який Європа отримала від росії у 2021 році, заявив ізраїльський прем'єр-міністр Яір Лапід.

"Ми збираємося взяти участь у зусиллях із заміщення російського газу в Європі", — сказав Лапід після зустрічі.

У червні Ізраїль та Єгипет підписали в Каїрі угоду - у присутності голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн (Ursula von der Leyen) - про постачання зрідженого природного газу до Європи. Ізраїль повинен буде переправляти газ до сусіднього Єгипту, там сировина буде переводитися у скраплений стан, після чого - доставлятиметься на танкерах до Європи.

Азербайджан збільшив видобуток газу порівняно з минулим роком до 10%. Згідно з оперативними даними, за 8 місяців цього року в Азербайджані 17,6 млн. з 21,8 млн. тонн газу було транспортовано на експорт. Порівняно з аналогічним періодом минулого року було експортовано 14,4 млрд. із 30,6 млрд кубометрів газу, що на 9,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-09-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1661

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]