Головна » 2017 » Травень » 16 » Потребує кваліфікованих робітників ринок праці Закарпаття

Потребує кваліфікованих робітників ринок праці Закарпаття

На Закарпатті відчувається дисбаланс між попитом робочої сили та пропозицією, адже молодь здебільшого прагне отримати вищу освіту, а ринок праці сьогодні потребує професійних робітничих кадрів.

Тож фахівці служби зайнятості  нині працюють над тим, аби зорієнтувати молодих людей у виборі майбутньої професії та стати затребуваним та успішним фахівцем.  Про це під час брифінгу в Закарпатській ОДА повідомив директор обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

- В Україні 50 відсотків молоді працює не за професією, бо вибір часто робиться наосліп. Неусвідомлений, помилковий чи часто ситуативний вибір професії - чи не основна причина високого рівня безробіття. Тому служба зайнятості розпочала інформаційну кампанію з професійної орієнтації абітурієнтів та старшокласників, яка допоможе молоді визначитись із найбільш підходящою для них професією, гасло котрої "Стань успішним у власній країні!", - зазначив Ю. Фущич.

За його словами, у будь-якому з п'ятнадцяти центрів зайнятості Закарпатської області можна безкоштовно пройти тестування для визначення своїх здібностей та схильностей до тієї чи іншої професії. Крім того, фахівці відомства під час зустрічей з випускниками шкіл, знайомлять молодь з пропозиціями на місцевому ринку праці, вимогами до працівників та організовують зустрічі безпосередньо з роботодавцями.

Нині на Закарпатті спостерігається збільшення кількості вакансій на підприємствах області. За професійними групами найбільший попит на кваліфікованих робітників з інструментом, швачок. "Збільшення розміру мінімальної заробітної плати зумовило підняття заробітної плати, яку пропонують роботодавці області у заявлених вакансіях. Це значно пожвавило ринок праці та сприяло підвищенню мотивації безробітних до пошуку роботи", - повідомив директор Закарпатського обласного центру зайнятості.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-05-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1810

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]