Головна » 2013 » Липень » 19 » Пожежу в лісах гірської Воловеччини гасили МНС-ники

Пожежу в лісах гірської Воловеччини гасили МНС-ники


Вчора, 18 липня, на Закарпатті Воловецький підрозділ Управління ДСНС України у Закарпатській області спільно із Воловецьким лісовим господарством та іншими службами життєзабезпечення району провели традиційні для літнього пожежонебезпечного періоду тактико-спеціальні навчання з ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов'язаної з гасінням лісових пожеж.

Відповідно до сценарію навчань через необережне поводження з вогнем групи туристів на території Верхньоволовецького лісництва в селі Гукливе (урочище Думка) виникла значна лісова пожежа. В зв'язку з посиленням вітру фронт вогню почав швидко пересуватись, внаслідок цього виникла реальна загроза поширенню лісової пожежі та створенню небезпеки знищення дерев та рослинності на значній площі.
З метою забезпечення захисту лісових масивів та ліквідації лісової пожежі керівництвом приймається рішення щодо розгортання сил та засобів ДП Воловецького лісового господарства та 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини на околиці села Гукливе. Професійні пожежні спільно з пожежними командами Воловецького держлісгоспу здійснюють розвідку та гасіння пожежі, проводиться евакуація туристів, яким загрожує небезпека. Для надання допомоги можливим постраждалим на місце події виїжджають лікарі швидкої допомоги.
«Зважаючи на те, що останнім часом на Закарпатті збільшилась кількість пожеж, спричинених загоранням сухої трави, подібні заходи вкрай важливі під час літнього пожежонебезпечного періоду, який триває в природних екосистемах з квітня до кінця жовтня. Дані тренування – є роботою, яка необхідна для того щоб наші рятувальники були високоякісними професіоналами, а на випадок надзвичайної ситуації всі служби діяли злагоджено.
Приємно додати, що тісна співпраця з лісниками у нас налагоджена на високому рівні. Вони також не відстають від рятувальників в питанні запобігання лісових пожеж. До прикладу, лісове господарство в якому сьогодні відбуваються навчання придбало дві новенькі мотопомпи та інше пожежно-технічне обладнання, що в подальшому сприятиме запобіганню та ліквідації пожеж у лісових масивах краю», - наголосив начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей.

За матеріалами: Новини сьогодні
19-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11576

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]