Головна » 2014 » Лютий » 17 » «Правий сектор» навряд чи розійдеться. Цей проект довготривалий, – політолог. ВІДЕО

«Правий сектор» навряд чи розійдеться. Цей проект довготривалий, – політолог. ВІДЕО

«Правий сектор» існує лічені місяці. Досі до нього входили близько десяти націоналістичних організацій, які діяли, здебільшого, розрізнено, заявляючи про себе гучними політичними акціями.

Про це йдеться у сюжеті спецпроекту «Особливий погляд» (сьогодні у понеділок, о 22:00, на телеканалі ZIK).

Однією з організацій, яка входить до лав  «Правого сектора», є «Тризуб».  Найгучнішу свою акцію її члени провели наприкінці грудня 2010 року. Активісти обезголовили та  підірвали монумент Сталіну у Запоріжжі.  За такий інцидент дев’ятьох із них засудили на три роки позбавлення волі.

Не менш радикальну складову «Правого сектора» становить організація УНА-УНСО. У 2001 році  «унсовці» були однією із рушійних сил акції «Україна без Кучми». Тоді затримали майже 300 протестувальників, вісімнадцятьох із них звинуватили в організації масових заворушень та посадили за ґрати на термін від двох до п‘яти років.

«Так, я – радикал. Людина,  на яку я рівняюся, – Степан Бандера. І його слова були такими: захопити і змінити владу еволюційним шляхом неможливо, тільки революційно», – розповів учасник організації «Тризуб» ім. С. Бандери Микола «Беркут».

Чи збирається «Правий сектор» іти в політику? Про це самі активісти поки що чітко не заявляють. Однак політологи запевняють: ближче до виборів  цілком можливо, що хтось і скористається їхнім радикальним брендом. Але свою місію цей рух уже виконав на Грушевського.

«Сили, які себе проявили зараз, навряд чи розійдуться. Думаю, що цей проект довготривалий. На сьогодні поява «Правого сектору» є затребувана. Був попит і з‘явилась пропозиція», – резюмує політолог Юрій Шведа.

Більше про «Правий сектор», його нинішні дії і майбутнє – у програмі «Особливий погляд» на телеканалі ZIK.




За матеріалами: Новини сьогодні
17-02-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11214

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]