Головна » 2012 » Серпень » 25 » На річках Закарпаття очікуються дощові паводки

На річках Закарпаття очікуються дощові паводки

МНС закликає керівників областей вжити невідкладних заходів у зв´язку з погіршенням погодних умов, повідомляє прес-служба відомства. Відповідний лист головам Ради міністрів Криму, обласних, Київської та Севастопольської місьдержадміністрацій підписав в.о. міністра надзвичайних ситуацій Віталій Бут.

За інформацією Гідрометцентру МНС України, з 27 по 29 серпня на території України очікується різке погіршення погодних умов. Вночі 27 серпня у західних, вдень у північних, Вінницькій, Черкаській і Кіровоградській областях, а 28-29 серпня на всій території України пройдуть сильні та дуже сильні дощі з грозами, місцями з градом і шквалами до 22 м/с.

В окремих районах Криму, південних і центральних областях очікуються опади з крупним градом і шквалами 25-30 м/с. У цей період, починаючи із західних областей, прогнозується пониження температури повітря вночі до +9-15, вдень до +14-19°С, у південних та східних областях - вночі до +15-20, вдень до +21-26.

На річках західних областей передбачається погіршення гідрологічної обстановки та формування дощових паводків у межах русел річок. На каскаді Дніпровських водосховищ очікується висота хвиль 15-25 дм, Каховському водосховищі - до 30 дм, в акваторії Чорного та Азовського морів - 20-40 дм. Бут просить голів обласних державних адміністрацій вжити превентивних заходів, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям у населених пунктах, на об'єктах економіки, системах життєзабезпечення, транспортної інфраструктури та забезпечити оперативне реагування у разі їх виникнення внаслідок погіршення погодних умов.

За матеріалами: Новини сьогодні
25-08-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12307

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]