Головна » 2021 » Грудень » 9 » Президента на 2022 рік обрали у Швейцарії

Президента на 2022 рік обрали у Швейцарії

швейцарія президент кассіс

У Швейцарії президентом на 2022 рік парламент обрав чинного міністра закордонних справ Ігнаціо Кассіса.

60-річний Кассіс з 1 січня обійме посаду президента, яка є доволі символічною, замінивши на ній Гі Пармелена. При цьому він залишиться міністром закордонних справ.

Вибір Кассіса не є випадковим, тому що його черга надійшла згідно з ротацією семи членів Федеральної Ради - швейцарського федерального уряду.

Президента Швейцарії обирають за принципом "перший серед рівних" серед членів уряду. Кожен міністр стає президентом не рідше одного разу на сім років на один рік.

Президент Швейцарії не є главою держави, оскільки функції глави держави виконують колективно всі члени Федеральної ради.

Однак президентський голос є вирішальним при обговоренні питань на рівні уряду.

Кассіса обрали 156 зі 197 голосів, що вважається відносно низьким результатом. Це пов’язують з критикою на його адресу щодо деяких питань, зокрема за несподівану зупинку у травні багаторічних перемовин з ЄС щодо угоди про співпрацю, за що критикують і Пармелена. Гі Пармелен торік набрав 188 голосів з 202 бюлетенів, а Симонетта Соммаруга на своїх виборах - 186.

Після обрання Кассіс висловив сподівання, що суспільство зможе подолати внутрішні суперечки щодо низки питань і вийде з цих випробувань "сильнішим та більш об’єднаним, ніж будь-коли".

Під час голосування у середу парламент також обрав новим віце-президентом міністра охорони здоров’я Алена Берсе, який у свою чергу має стати президентом у 2023 році.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-12-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1792

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]