Головна » 2013 » Березень » 25 » Причини головного болю з точки зору китайської медицини

Причини головного болю з точки зору китайської медицини

            Причини головного болю з точки зору китайської медицини

Згідно китайській теорії медицини, головний біль має дві етіології: вплив зовнішніх джерел або «внутрішні заворушення». Головний біль, викликаний зовнішніми причинами, має гострий початок з важкими і безперервними болями.

А хронічні, повторювані або поступово наростаючі головні болі, як правило, викликані внутрішніми порушеннями в організмі.

Гострі головні болі, як правило, пов'язані з бактеріальними або вірусними збудниками, найбільш поширеними з яких є застуда та грип. Китайська медицина розрізняє такі головні болі по їх природі (вітер-холод, вітер-спека або вітер-вогкість) і локалізації.

Головні болі «вітер-холод» є безперервними. У пацієнта зазвичай з'являється білий наліт на язиці, а пульс прискорений.

При головних болях «вітер-спека» пацієнт відчуває тяжкість і печіння, відчуває спрагу, а на язиці може з'явитися жовтий наліт.

При головних болях «вітер-сирість» пацієнт може відчувати важкість у тілі і кінцівках, утрудненість дихання, а на язиці може з'явитися білий наліт.

Якщо у вас регулярно відзначаються подібні симптоми, рекомендуємо звернутися в центр традиційної китайської медицини щоб отримати кваліфіковане лікування і зробити мрт.

Головні болі хронічного або повторюваного характеру є симптомами внутрішніх неполадок в організмі, які накопичувалися місяцями, роками або навіть десятиріччями.

Сильний головний біль, що часто супроводжується запамороченням, може бути пов'язаний з синдромом надлишкової енергії Ян.

Головні болі через дефіцит енергії Ци - хронічні, вони можуть стати більш серйозними через фізичної втоми або вправ.

За матеріалами: Новини сьогодні
25-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11431

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]