Головна » 2017 » Січень » 16 » Прихильники незалежності Каталонії в Іспанії запустили нову кампанію

Прихильники незалежності Каталонії в Іспанії запустили нову кампанію

  В Іспанії за вісім місяців до суперечливого, та все ще теоретичного, референдуму про незалежність Каталонії, прихильники незалежності запустили нову кампанію у неділю, 15 січня.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на AFP.

Як відомо, лідери Каталонії пообіцяли провести референдум про незалежність до вересня 2017 року зі згодою або без згоди центрального уряду.

Повідомляється, що у неділю, 15 січня, прибічники незалежності почали нову кампанію.

Мета кампанії полягає в тому, щоб переконати людей, що каталонці стануть багатшими, матимуть кращі соціальні послуги, поліпшення інфраструктури та менше корупції, якщо вони відокремляться від Іспанії.

"Ми переконані, що ми отримаємо більшість голосів, завдяки інформації та роздумам, а не через почуття", - сказав президент Національної Асамблеї Каталонії Жорді Санчес.

Нагадаємо, опитування населення Каталонії відбулося 9 листопада 2014 року. У голосуванні взяли участь близько 2 млн каталонців. Більш як 80% жителів регіону позитивно відповіли на запитання "Чи хочете ви, щоб Каталонія стала державою?", а також, у разі ствердної відповіді на перше, на друге запитання: "Чи хочете ви, щоб ця держава була незалежною?".

Варто зазначити, що замість опитування спочатку планувалося провести референдум, однак він був заблокований Конституційним судом Іспанії. Саме тому опитування не має жодних юридичних наслідків. Проте влада Іспанії все ж порушила низку справ стосовно організаторів опитування.

14 листопада 2016 року близько 80 тисяч людей вийшли на вулиці Барселони, щоб висловити протест проти дій уряду Іспанії, який переслідує каталонських політиків.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-01-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1970

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]