Головна » 2016 » Вересень » 15 » Приватне опалення: поради

Приватне опалення: поради

У приватних будинках питання опалення вирішується шляхом установки автономного газового котла і системи з труб і радіаторів. Незалежна система опалення в цілому сьогодні надійна і ефективна. Однак нерідко в неї необхідно встановити насос, щоб циркуляція води в системі була на належному рівні. Зауважимо, що якщо вам також необхідно придбати розширювальний бак для опалення хорошої якості, тоді зробити це за вигідною ціною можна на порталі espo.com.ua.

Навіщо встановлювати насос в систему опалення

При помилках монтажу опалювальної системи може виникнути ситуація, коли гаряча вода в системі буде циркулювати недостатньо ефективно. Це веде до такої неприємності, як холодні труби й радіатори опалення в далеких кімнатах будинку. Також циркуляція гарячої води може бути утруднена, якщо мова йде про дійсно великих системах, які монтують в будинках з великою площею. Ще один варіант, коли вода недостатньо добре циркулює в системі опалення, це двоповерхові будинки і котеджі.

Щоб виправити цю ситуацію і змусити воду в системі циркулювати належним чином, потрібно встановити циркуляційний насос. Рішення досить очевидне, але дуже ефективне. Якщо до установки такого насоса частина радіаторів була ледь теплою, то після його установки, радіатори будуть грітися по всьому будинку з однаковою інтенсивністю.

Газові конвектори та їхні переваги

Для тих, кому не потрібна установка дорогих систем опалення, скажімо, для нетривалого перебування на дачі, оптимальним варіантом буде придбання газового конвектора (обігрівача).

Газові конвектори - прилади для автономного опалення. Принцип роботи застосовується на перетворенні енергії згорілого газу в тепло через тонколистковий теплообмінник. Опалення газовими конвекторами більш економне, якщо порівнювати зі стандартними системами обігріву, в яких приміщення обігріваються шляхом транспортування тепла згорілого газу в теплоносій і після до радіатора. Для викиду продуктів горіння потрібна спеціальна коаксіальна труба.

Переваги конвекторів в високому ККД, Яке перевищує 90%, а також в можливості регулювати температуру нагрівання. Обігрів приміщень відбувається швидко, самої системі не потрібна велика кількість труб - воно мінімальне. І, як уже вище згадувалося, дане обладнання має невелику ціну.

До недоліків зараховують те, що вони не нагрівають воду і обмежену потужність. Для обігріву кількох приміщень доведеться встановлювати стільки ж нагрівачів. До кожного окремо потрібно підводити газ.

В цілому, газові конвектори мають позитивні відгуки. Тому їхнє придбання можна вважати цілком раціональним і виправданим.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-09-2016
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1896

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]