Головна » 2022 » Липень » 17 » Про погіршення світової економіки попередили у МВФ

Про погіршення світової економіки попередили у МВФ

світова економіка

Керівник МВФ Крісталіна Георгієва попередила офіційних осіб групи 20 найбільших економік вжити термінових заходів по боротьбі з інфляцією. Вона попередила, що "виключно невизначені" глобальні економічні перспективи можуть погіршитися, якщо ціни продовжать підвищуватися. Про це повідомляє агенство Reuters.

Як зазначається, Георгієва, виступаючи на зустрічі фінансових представників G20 в Індонезії, заявила, що війна росії проти України, яка все більше розгорається, посилила тиск на ціни для сировинних товарів та енергоносії. При цьому, глобальні фінансові умови посилилися більше, ніж очікувалося.

Повідомляється, що збої, пов'язані з пандемією коронавірусу та нові вузькі місця в ланцюжках поставок продовжували позначатися на економічній активності. Водночас, тиск на країни з великою заборгованістю зростав, і ситуація з боргом «швидко погіршувалася».

Нагадаємо, що у МВФ очікують, що Україна продовжить обслуговувати державний борг. МВФ на початку війни передав Україні 1,4 млрд доларів і продовжує підтримувати її за рахунок розподілу спеціальних прав запозичень. Також через МВФ Україну підтримують країни-донори.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-07-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11247

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]