Головна » 2024 » Березень » 2 » Про важкий період попередили Україну, а Європу – про власну безпеку

Про важкий період попередили Україну, а Європу – про власну безпеку

На Україну чекає важкий період у війні. Європі доведеться самій відповідали за свою безпеку. Про це заявив канцлер Міністерства оборони Естонії Кусті Сальм, повідомляє ERR.

На його думку, важкий період буде, поки допомога Заходу не дозволить Україні досягнути рівноваги у війні.

Сальм сподівається, що найближчими місяцями Європа виділить кошти, щоб придбати для України далекобійну зброю.

«Я думаю, що цей день настане у найближчі кілька місяців. Це станеться, коли ситуація на українському фронті стане ще важчою, а сигнали через океан будуть ще дивнішими. Це і стане тим моментом, коли Європі доведеться насправді самостійно відповідати за свою безпеку», - вважає естонський чиновник.

Раніше Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що західні лідери не повинні виключати можливість введення сухопутних військ в Україну.

Каллас висловила свою позицію через кілька днів після того, як президент Франції Емманюель Макрон викликав справжню бурю, натякнувши на таку можливість.

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь заявив, що країна може відправити своїх солдатів до України для «захисту певної кількості кордонів».

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заперечив можливість того, що Україні на допомогу будуть направлені війська європейських країн чи НАТО.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-03-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1568

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]