Головна » 2023 » Березень » 4 » Продати законсервовані танки Leopard 2 Німеччина просить Швейцарію

Продати законсервовані танки Leopard 2 Німеччина просить Швейцарію

Німеччина попросила Швейцарію продати їй частину своїх законсервованих танків Leopard 2, повідомили в п’ятницю уряди Швейцарії та Німеччини. Про це пише Reuters.

Німеччина хоче, щоб Швейцарія продала частину танків назад виробнику зброї Rheinmetall, що дозволить компанії заповнити прогалини в озброєннях країн-членів Євросоюзу та НАТО.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус і міністр економіки Роберт Хабек поінформували міністра оборони Швейцарії Віолу Амхерд про цю ініціативу, повідомили Reuters у п'ятницю в міністерствах оборони Берна та Берліна.

У листі, з яким ознайомилося Reuters, уряд Німеччини сказав, що був би дуже вдячний, якби Швейцарія схвалила закупівлю законсервованих танків Leopard 2 компанією Rheinmetall, як це було зроблено в минулому, якщо ці танки не планується знову вводити в експлуатацію.

У запиті йдеться, що ці танки не вирушать до України, а будуть використані для поповнення нестачі бронетехніки, що утворилася в Бундесвері в результаті передачі Києву німецьких "Леопардів".

"Танки не будуть продані Україні. Ми гарантуємо, що вони залишаться в Німеччині або у наших партнерів з НАТО та ЄС, щоб закрити прогалини, які виникли через передачу (Україні) танків Leopard 2, і покращити постачання запчастинами загалом", – йдеться у листі.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-03-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1319

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]