Головна » 2016 » Липень » 3 » Пройшло вручення випускникам дипломів в Берегівському медичному коледжі

Пройшло вручення випускникам дипломів в Берегівському медичному коледжі

У актовій залі Берегівського медичного коледжу у путь-дорогу виряджали випускників дві тисячі шістнадцятого року: фельдшерів, медсестер, фармацевтів і кожен міг відщипнути шматочок із шикарної паляниці – на щастя, на долю, для добробуту та миру

Два дні поспіль – у четвер і п‘ятницю прикордонне Берегово жило такою світлою подією, як вручення дипломів у медичному коледжі цьогорічним випусникам.

Директор навчального закладу Марія Продан і голова державної екзаменаційної комісії, головний лікар ЦРЛ Іван Малеш, а також ведучі – третьокурсники, розповіли та згадали, якими були роки навчання юнок і юнаків.

Дуже швидко пролетів навчальний процес для винуватців торжества, позаду залишилися пари та недоспані ночі перед іспитами та заліками. А відтепер попереду – трудове життя у "білому халаті". Непросте воно у людей цієї професії, які щомиті та щодня покликані дарувати хворим радість у лікарняних палатах і дбати про їхнє здоров‘я.

Вустами чарівної Христини Волошин усі дали слово, що всюди і завжди будуть нести славу про рідну альма-матер, звеличувати її, бо саме в цих стінах "виписано" їм путівку в майбуття. Вони вже дорослі й самі на себе відтепер зароблятимуть гроші.

І ось настала урочиста та радісна мить, коли прийшов час прощатися – останнього дня червня та першого липня. Дипломи про здобуття освіти (у тому числі з відзнакою) у переповненій залі, куди прийшли наставники, батьки, друзі, знайомі з букетами квітів, вручали спершу фельдшерам, а відтак на сцені вітали 60 "новоспечених" медсестер і 23 фармацевтів. Загалом у світ широкий подалися понад сто молодих спеціалістів. Уже завтра вони одягнуть "білі халати" та стануть у стрій охоронців здоров‘я у всьому нашому краї у медичних закладах різної форми власності.

А про день вручення дипломів нагадуватимуть хіба-що світлини та селфі. Ними "грішили" на кожному кроці – навіть у скверику "Будапешт", що навпроти величної та історичної будови коледжу. Крім гарних слів і пісень, зі сцени лунали також спогади, згадувалася історія, як усе починалося понад 70 років тому. Тої далекої минувшини це була фельдшерсько-акушерська школа, далі її перейменували на медичне училище, а зараз воно називається коледжем.

Нині в ньому – десятки просторих кабінетів, класні викладачі, серед яких чимало молодих і талановитих. Та найголовніше – перспективних. Їм найперше дякували та винесли на сцену свіжоспечений коровай: ламали з нього скоринки та пригощали всіх, хто назавжди попрощався з цим освітянським закладом.

Нехай такою смачною паляниця для них буде усе життя! Кожному випускнику 2016-го пов‘язували шовкову стрічку, що символізувало щасливі хвилини отримання дипломів. Хтось згадував їх захист, хтось практику, а дехто по завершенні урочистості поспіщив додому, хоча більшість у ресторані "Золота пава" відзначали завершення навчання з кавою та до кави.

Як і годиться, бо така вже традиція, яка, слід сподіватися, не загубиться ніколи. Та ще й нова народилася – на акції-торжестві вручення дипломів виносити на сцену хліб-сіль, розламувати його й дарували по кусочку всім, хто причетний до прощального свята медиків.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1941

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]