Головна » 2017 » Березень » 28 » Пройшов чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації на Ужгородщині. ВІДЕО

Пройшов чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації на Ужгородщині. ВІДЕО

Полювання на лиса. Саме так зазвичай називають змагання зі спортивної радіопеленгації. На Ужгородщині пройшов чемпіонат України з цього виду спорту.

Участь в ньому взяли як зовсім юні спортсмени так і вже досвідчені ветерани. Взяти участь в чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації приїхали на Закарпаття більше півсотні спортсменів.

У руках кожного – щось на кшталт антен та обов’язково – карта місцевості. На пальці- спеціальний чіп, за допомогою якого спортсмени фіксують своє місцезнаходження на спеціальних станціях та фініші. Ще один обов’язковий елемент спорядження – навушники, без яких сигнал – не почути.

А видають його – спеціальні радіопередавачі, як їх називають – лиси, власне ці передавачі і потрібно знайти. Звідси і назва змагань – полювання на лиса. Територія, на якій начальник дистанції попередньо заховав радіопередавачі на цій ділянці складає 8 кв. кілометрів. Почути сигнал не так просто, і все завдяки рельєфу цієї місцини. Цей вид спорту до вподоби і дорослим і малим. Наймолодшому учаснику всього 9, ну а найдосвідченішому 79 років.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
28-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1837

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]