Головна » 2015 » Листопад » 14 » Прокуратура вибухи в Ужгороді кваліфікувала як терористичний акт

Прокуратура вибухи в Ужгороді кваліфікувала як терористичний акт

  Вибухи у місті Ужгороді кваліфіковано як терористичний акт. Про це повідомили у відділі організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, на підставі нових встановлених даних прокуратурою міста Ужгорода за фактами вибухів, які сталися в ніч з 12 на 13 листопада у житлових кварталах Ужгорода, внесені відомості до ЄРДР за ознаками ч. 1 ст. 258 КК України за фактом терористичного акту, тобто вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров`я людини або заподіяння значної майнової шкоди чи настання інших тяжких наслідків, вчинених з метою привернення уваги громадськості до певних політичних, релігійних чи інших поглядів винного (терориста).

"Тобто прокуратурою було зареєстровано провадження за фактом терористичного акту, до якого приєднані два кримінальні провадження, порушені міліцією", - уточнили у відділі організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області.

Наразі вказані факти розслідуються у межах об’єднаного кримінального провадження, досудове розслідування у якому доручено управлінню СБУ в Закарпатській області.

Як повідомлялось, у ніч з 12 на 13 листопада о 3.45 та в 3.55 до Ужгородського відділу поліції надійшло повідомлення про два вибухи в дворах будинків.

За обома фактами правоохоронці порушили 2 кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу (Навмисне знищення або пошкодження майна), санкція якої передбачає позбавлення волі в термін від 3 до 15 років.

"Патріотично-національний рух Закарпатської області "Патріоти Закарпаття" взяло на себе відповідальність за вибухи в Ужгороді, що стався вночі проти 13 листопада.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-11-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1989

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]