Головна » 2023 » Липень » 28 » Пролунали вибухи на Запоріжжі біля АЕС, їх зафіксували експерти МАГАТЕ 26 та 27 липня

Пролунали вибухи на Запоріжжі біля АЕС, їх зафіксували експерти МАГАТЕ 26 та 27 липня

Про це повідомив голова Держатомрегулювання Олег Коріков під час брифінгу. Експерти МАГАТЕ зафіксували вибухи 26 та 27 липня, після того, як виявили міни на території станції.

«Останнім часом ми маємо інформацію від представників МАГАТЕ, які постійно перебувають на Запорізькій АЕС, про те, що ідентифіковані міни. Остання інформація була про те, що чули вибухи 26 і 27 липня», - заявив Коріков.

Раніше начальник ГУР Кирило Буданов заявив, що росіяни додатково замінували ЗАЕС, окупанти помістили вибухівку на охолоджувачі енергоблоків.

Президент України Володимир Зеленський також попереджав про можливу спробу теракту на Запорізькій АЕС.

російські окупанти ще розглядають можливість вчинення теракту на Запорізькій АЕС, проте це сценарій поки відклали, повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

В.о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков заявив, що постійні представники МАГАТЕ на АЕС у Запоріжжі не мають змоги перевірити всі системи та обладнання, які є важливими для безпеки станції. Окупанти не дають можливості заглянути у вантажівки, що стоять в турбінних відділеннях.

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області загарбники посилили репресії проти працівників ЗАЕС, які відмовляються співпрацювати та укладати контракти з російською окупаційною адміністрацією.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1435

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]