Головна » 2022 » Листопад » 8 » Пропонують використовувати як готель для українських біженців суперяхту російського олігарха

Пропонують використовувати як готель для українських біженців суперяхту російського олігарха

24-метрове судно Amore Vero було заарештовано французькою владою в березні і утримується в порту Ла-Сьота, на схід від міста Марсель.

Петиція на change.org, яка закликає перетворити на готель для українських біженців заарештовану супер'яхту російського нафтового магната, зібрала майже 30 000 підписів.

24-метрове судно Amore Vero було заарештовано французькою владою в березні і утримується в порту Ла-Сьота, на схід від міста Марсель на південному узбережжі Франції.

"Я злий", - сказав Bloomberg автор петиції Філіп Бонно. Як повідомляє Bloomberg, Бонно, 80-річний інженер на пенсії, може спостерігати за яхтою зі свого будинку. "Немає сенсу їй простоювати там, коли її можна використовувати", - додав він.

Петиція зараз зібрала вже 28 875 підписів.

Власник Amore Vero публічно невідомий, але вважається, що він тісно пов'язаний з ігорем сечіним, виконавчим директором російського нафтового гіганта ПАТ "роснефть".

сєчін потрапив під санкції уряду США у 2014 році після анексії Криму росією. Після вторгнення росії в Україну в лютому Сечин був одним із перших росіян, які знову потрапили під санкції.

Сєчін заперечує, що володіє цією яхтою, але французькі митники заявили в березні, що він був ідентифікований як основний акціонер компанії, якій належить Amore Vero.

Яхта знаходиться у Ла-Сьота з січня, де проходила ремонт.

Петиція не має юридичної сили, але Бонно не перший, хто пропонує віддати заарештовані гроші та активи українському народові.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-11-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1364

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]