Головна » 2017 » Листопад » 21 » Проведення масштабної спецоперації на Закарпатті Москаль підтвердив і згадав про план «Шатун»

Проведення масштабної спецоперації на Закарпатті Москаль підтвердив і згадав про план «Шатун»

Глава Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що спецоперація була «піаром», а сотень обшуків на Закарпатті не проводилося

Спецоперація із затримання організаторів «приватного кордону» на Закарпатті не має ніякого відношення до реальності. Про це на власному веб-сайті заявив глава Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

«У цій „піар-акції“ не були задіяні ні Чопський, ні Мукачівський прикордонні загони, ні обласне управління СБУ, ні прокуратура. Ніяких сотень обшуків на Закарпатті не проводилося й не могло проводитися за півтора дні. Не було жодних вилучень арсеналів зброї, величезної кількості наркотиків, мільйонів євро, доларів і гривень, у ході спецоперації не вилучили навіть однієї пачки сигарет», — стверджує Москаль.

«Після всього, що відбулося на Закарпатті із залученням величезної кількості озброєних силовиків, вертольотів та броньованої техніки, у мене склалося враження, що насправді сумнозвісний план „Шатун“, яким намагалися розхитати ситуацію на Закарпатті, розроблявся не в Москві, а в Києві», — додав він.

На його думку, жодного «приватного кордону» не існує, а із Закарпаття навмисно «зробили Сицилію, а з якогось „сільського вуйка“ Атілли Горвата — Аль Капоне».

Нагадаємо, до санаторію «Карпати» під Мукачевом увірвалися спецпризначенці зі зброєю, які затримали одного з відпочиваючих. Ним виявився Докі — організатор так званого «приватного кордону» на Закарпатті, що вздовж лінії кордону з Угорщиною.

Як раніше стало відомо «Ракурсу» 16 листопада, над Закарпаттям кружляли військові вертольоти, а люди у формі військової прокуратури обшукували понад сотню обійсть.

Згодом повідомлялося, що затримано та оголошено підозру керівнику Берегівського районного відділу ГУ Держгеокадастру в Закарпатській області. Пізніше стало відомо ім’я затриманої чиновниці.

Раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що частина кордону між Україною та Угорщиною на Закарпатті не контролюється належним чином і складається з чотирьох приватних земельних ділянок. Зокрема, йдеться,про неконтрольований кордон протяжністю 150 км, де не може проїхати прикордонний наряд, адже з вишок приватного кордону їх засліплюють світлом та навіть часом відкривають вогонь.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-11-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1707

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]