Головна » 2017 » Жовтень » 9 » Проведено заходи до 500-річчя реформації на Іршавщині

Проведено заходи до 500-річчя реформації на Іршавщині

  В рамках відзначення в районі 500-ти річчя початку Реформації, вчора, 8 жовтня, на міській площі проведено свято дня подяки.

Захід організували члени протестантської релігійної громади Адвентистів сьомого дня із с. Ільниці та міста Іршави. Про це повідомляє Іршавська РДА.

До присутніх із вітальними словами звернувся голова райдержадміністрації Олександр Горін, голова Іршавської ОТГ Степан Бобик та Ільницький і сільський голова Василь Павлище.

Керівник району привітав учасників заходу із святом жнив та з нагоди 500–річчя Реформації. Він відзначив важливість 500-ліття від початку масштабного духовного відродження, яке назавжди змінило хід історії. Реформація вплинула на права людей, зародилась демократія.

– “Хочу від щирого серця привітати Вас всіх зі святом і побажати, щоб ніхто і ніколи не втратив смаку українського хліба, щоб всі люди завжди були ситі й здорові, веселі й щасливі, а також – в усьому світі і на нашій рідній Україні панував мир” – зазначив Олександр Васильович.

Цей святковий захід присвячений відзначенню 500-річчя Реформації і покликаний об’єднати жителів краю, звернути увагу влади та суспільства на соціальні проблеми та сприяти позитивним змінам в суспільстві, впровадженню духовних цінностей, які є підставою економічного розвитку.

Святкове дійство розпочалося із молитви за України, далі програма  супроводжувалося духовними композиціями у виконанні членів громад.  Кожен мав змогу отримати духовну літературу. Окрасою заходу стали тематичні виставки із вирощених плодів та квітів.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-10-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1908

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]