Головна » 2012 » Листопад » 21 » Повстання машин: автономні роботи-вбивці можуть з'явитися вже через 20 років

Повстання машин: автономні роботи-вбивці можуть з'явитися вже через 20 років

Повністю автономні роботи, які самі приймають рішення і в перспективі стануть універсальними солдатами, можуть бути розроблені протягом 20-30 років, а може й раніше.

Військові в усьому світі «дуже збуджені» можливістю створення машин, які могли б брати участь у боях, що дозволить уникати жертв серед людей.

Розробки США в цьому напрямку вже привели до розвитку таких «роботів-вбивць», зокрема, безпілотних літаків (БПЛА), які часто використовуються для атак бойовиків у Пакистані, Ємені та інших країнах.

БПЛА управляється дистанційно операторами і не може завдавати удари без дозволу.

Система Raytheon Phalanx, розташована на кораблях ВМФ США, може шукати супротивника і знищити летючі у бік корабля снаряди в автономному режимі.

Але, мабуть, найбільш близька система до Термінатора Арнольда Шварценеггера була розроблена компанією Samsung, і вже використовується в Південній Кореї. Машина в змозі виявити незвичайну активність і відкрити вогонь після санкціонування людиною.

Однак у новій доповіді правозахисна організація Human Rights Watch наполягає на тому, що такі роботи в стилі Термінатора повинні бути заборонені до того як багато країн почнуть їх використовувати.

Назвавши їх «роботами-вбивцями», компанія закликає до «міжнародного договору, який би абсолютно забороняв розробку, виробництво і використання повністю автономних систем зброї».

За матеріалами: Новини сьогодні
21-11-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11515

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]