Головна » 2015 » Вересень » 12 » Путін у будь-якому випадку – "політичний труп" - Яценюк. ВІДЕО

Путін у будь-якому випадку – "політичний труп" - Яценюк. ВІДЕО

Конфлікт на Україні, спровокований і реалізований президентом РФ Володимиром Путіним у будь-якому випадку робить з Путіна "політичний труп". Таку думку 12 вересня висловив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у ході 12-ї щорічної конференції YES, що проходить у Києві, передає "Українська Правда".

Говорячи про можливі стимули для Путіна вивести війська РФ з України, Яценюк зазначив: "Путін особисто дав наказ ввести до 40 тисяч російських військових у Донецьк і Луганськ".

"Якщо станеться якесь диво, і Путін захоче вийти (з України), я собі не уявляю, як він звертатиметься до російського народу. Що він скаже у зверненні? Путін сам створив політичний капкан для себе, політичну пастку. У нього немає рішення. Якщо він скаже "Ми виходимо з Донецька і Луганська – політично він буде трупом в Росії. Якщо він нападе на українську армію і спробує захопити більше території – він стане трупом для світу", - заявив Яценюк.

"Для нього це тупік", - додав він.

Говорячи про Мінські угоди, прем'єр зазначив: "У нас було 2 варіанти по мінських угодах – краща і погана".

"Перша – не підписувати їх взагалі, друга – підписувати. Я скептично ставлюся до мінських домовленостей, але розумію, що це – єдина домовленість, яка є", - зазначив Яценюк.

Також Яценюк нагадав, що Україна пропонувала Росії кілька варіантів вирішення конфлікту, які РФ не прийняла.

"У нас є мінські угоди, які базуються на основних пунктах – реальне припинення вогню, виведення російських військ і закриття кордону. Ми готові провести чесні і вільні вибори на територіях Донецька і Луганська, якщо вони будуть відповідати критеріям ОБСЄ. Я не уявляю, як ОБСЄ будуть підтверджувати результати виборів, які будуть проходити під дулом автоматів на кожній дільниці", - зазначив Яценюк.

"Ми (Україна) виконуємо мінські угоди, показуємо всьому світу, що готові до миру, стабільності і деескалації конфлікту. Але справа в тому, що все в руках Путіна. Якщо Путін хоче деескалації – має вивести війська з України. Якщо ні – ми маємо працювати з міжнародною громадськістю, щоб реагувати", - заявив прем'єр.

Він звернувся до міжнародних партнерів України: "Якщо ви матимете різні месседжі щодо санкцій проти РФ, це – слабкість, по суті – підтримка агресії Путіна проти України".

"Санкції можна зняти в одному випадку – після повної реалізації Мінських угод, коли Донецьк, Луганськ і Крим повернуться Україні", - заявив глава уряду.

"Армія РФ – загроза міжнародній стабільності", - підкреслив Яценюк, і нагадав, що міграційна криза в ЄС пов'язана, зокрема, із біженцями із Сирії, де збройний конфлікт підтримується Росією і власне Путіним.

На конференції Яценюк також заявив, що Україна не піде на федералізацію і розраховує на оборонні озброєння Заходу.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1966

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]