Головна » 2015 » Березень » 2 » Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу

Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу

Верховна Рада України ухвалила за основу і в цілому закон про внесення змін до Бюджетного кодексу України, внесений раніше прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком і зареєстрований під №2209.

На підтримку урядового законопроекту з урахуванням пропозицій бюджетного комітету Верховної Ради на засіданні парламенту в понеділок 2 березня ввечері проголосували 277 народний депутатів, передає "Інтерфакс-Україна".

Представляючи у Верховній Раді законопроект депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Мельник заявив, що комітет з питань бюджету Верховної Ради України пропонує доповнити закон про бюджет України на 2015 рік низкою положень, спрямованих на розширення можливостей витрат місцевими адміністраціями.

"Основні – це надання можливостей здійснювати з бюджетів сіл, селищ і міст витрат на утримання установ соціально-культурної сфери за рахунок трансфертів з місцевого бюджету, який встановлюється в розмірі витрат, не менше ніж затверджені в бюджетах місцевих органів самоврядування у 2014 році, а також за рахунок власних доходів відповідних бюджетів", - сказав він.

Крім того, за його словами, пропонується надати право місцевим бюджетам направляти кошти з освітньої субвенції та субвенцій на підготовку робітничих кадрів на капітальні видатки за умови забезпечення у повному обсязі поточних витрат, а також відсутність простроченої заборгованості. Також проектом передбачається нормування законом про держбюджет питань особливості розподілу і перерозподілу освітньої та медичної субвенції.

"В цілому запропоновані комітетом пропозиції забезпечить узгодженість бюджетного законодавство і сприятимуть раціональному використанню бюджетних коштів", - сказав Мельник.

Він повідомив, що комітет з питань бюджету рекомендує Верховній Раді ухвалити проект закону №2209 за результатами розгляду в першому читанні за основу і в цілому як закон з урахуванням пропозицій комітету, викладених у листі до ВРУ.

Нагадаємо, Верховна Рада України 29 грудня ухвалила в другому читанні і в цілому проект державного бюджету на 2015 рік. За це рішення проголосували 233 народних депутати із 329 зареєстрованих у залі.

Президент України Петро Порошенко 31 грудня підписав закон "Про державний бюджет України на 2015 рік". Газета "Голос України" опублікувала закон про державний бюджет України на 2015 рік. Закон опублікований у спеціальному випуску газети №254 від 31 грудня.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко 12 січня заявила, що оприлюднені тексти законів про державний бюджет на 2015 рік і ті, що стосуються податкової реформи, не відповідають текстам відповідних законів, які підтримали народні депутати на пленарних засіданнях наприкінці минулого року.

15 січня парламентарі підтримали законопроект, який вносить зміни до закону "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо уточнення та приведення окремих положень у відповідність до норм чинного законодавства)" (№1766).


За матеріалами: Новини сьогодні
02-03-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11125

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]