Головна » 2023 » Березень » 4 » Rheinmetall хоче побудувати в Україні танковий завод

Rheinmetall хоче побудувати в Україні танковий завод

Rheinmetall хоче побудувати в Україні танковий завод, не чекаючи кінця війни.

Переговори з українським урядом виглядають багато-обіцяючими, рішення можуть ухвалити вже навесні.

Німецький збройовий концерн Rheinmetall планує побудувати в Україні танковий завод потужністю близько 400 танків на рік. Зараз ведуться відповідні переговори, пише Spiegel.

За словами голови концерну Армін Паппергер, вартість проекту - близько 200 мільйонів євро. Завод повинен стати базою для випуску нових танків типу "Пантера" (Panther KF51), який був вперше представлений публіці в минулому році. Стверджується, що переговори з українським урядом виглядають "багато-обіцяючими" і рішення може бути ухвалено в найближчі два місяці.

При цьому Паппергер не вважає за необхідне чекати закінчення війни і готовий будувати завод навіть під загрозою російських ракетних ударів.

"Захист засобами ППО не становитиме труднощів", - заявив він.

Голова Rheinmetall зазначив, що для перемоги Україні потрібно від 600 до 800 танків, і обіцяні поставки Leopard 2 не зможуть повністю закрити цю потребу. А новий завод в самій Україні - зможе забезпечити поставку на фронт нових сучасних танків.

"Західні союзники посилають туди достатню кількість зброї, щоб Україна могла захищатися, але в українців сьогодні не вистачає техніки, щоб повністю відвоювати свою територію", – заявив Паппергер і додав, що війна може тривати роками.

Поставки танків Leopard в Україну

Наприкінці січня після тривалих переговорів Німеччина офіційно схвалила передачу Україні 14 танків Leopard 2 і дозволила іншим країнам передавати Україні танки німецького виробництва.

Відразу кілька країн погодилися передати Україні частину наявних у них "Леопардів". В цілому обіцяно більше 300 танків. Однак, як з'ясували журналісти The Times, до квітня Україна отримає в кращому випадку 50 машин.

Тим часом у Міноборони України планують сформувати як мінімум два танкових батальйони Leopard 2 і шість-сім батальйонів з танків Leopard 1.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1342

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]