Головна » 2016 » Серпень » 31 » Річниця бійні під Радою. Винних обіцяють покарати. ВІДЕО

Річниця бійні під Радою. Винних обіцяють покарати. ВІДЕО

У Києві біля будівлі Верховної Ради відбулись заходи із вшанування пам`яті 4 загиблих внаслідок теракту 31 серпня 2015 року бійців Національної гвардії України. Командувач НГУ Юрій Аллеров у виступі перед бійцями Нацгвардії та поліції сказав, що ця втрата для Національної гвардії непоправна, передає УНІАН.

"Це неприпустимо, щоб у мирній обстановці гинули правоохоронці. Ніхто не має права ображати правоохоронця - це державна людина, громадянин України. Він охороняє спокій держави, спокій самого народу"", - наголосив він.

У свою чергу народний депутат Андрій Тетерук запевнив, що винні у теракті понесуть покарання.

"Я хочу запевнити: ніхто не уникне покарання - ні ті, хто вбиває наших людей-побратимів на сході, ні ті, хто чинить теракти".

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що винні у теракті мають понести найсуворіше покарання. Про це Геращенко заявила сьогодні в коментарі журналістам після заходів із вшанування пам`яті загиблих правоохоронців під будівлею ВР.

"Є відповідальність за вбивство, і вона має бути найсуворішою для тих людей, які бездумно влаштували цей теракт", - сказала Геращенко.

Вона зазначила, що крім цього, має бути і політична відповідальність людей, які влаштували цей теракт – тих, "хто накручував натовп і підштовхував громадян до провокацій".

За словами Геращенко, жодного з цих політиків сьогодні вона не бачила під час заходів із вшанування пам`яті загиблих правоохоронців. Так само вона висловила здивування щодо відсутності на заході народних депутатів, яких правоохоронці рік тому захищали.

Від імені української влади Геращенко вибачилась перед родичами загиблих правоохоронців за те, що держава не вберегла життя їхніх близьких.

Довідка. 31 серпня 2015-го й загибель бійців Національної гвардії України

31 серпня 2105 року під будівлею Верховної Ради після ухвалення в першому читанні пов'язаних із децентралізацією влади змін до Конституції України почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями. В перебігу мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім пролунала низка вибухів, було кинуто одну бойову гранату й кільканадцять вибухових пакетів.

Внаслідок протистоянь троє бійців Нацгвардії померли від поранень (пізніше - ще один). Більш як 150 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Очільник МВС Арсен Аваков повідомляв, що чоловік, який кинув гранату, був затриманий і нібито зізнався у злочині. Ним виявився близький до ВО "Свобода" боєць батальйону "Січ" Гуменюк.

18 учасників акції, підозрюваних у масових заворушеннях, були затримані. Суд заарештував на два місяці 16 з них. Ще двом підозрюваним визначено домашній арешт.

При цьому Аваков звинуватив у зіткненнях саме представників "Свободи" і особисто лідера партії Олега Тягнибока. Міліція викликала на допит лідерів і членів ВО "Свобода".

Президент України Петро Порошенко заявляв, що організатори зіткнень, зокрема політики, мають понести сувору відповідальність. Діяли ж вони, за словами голови держави, на виконання замовлення російських спецслужб.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушила справу щодо зіткнень під Радою за частиною 3 статті 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. А прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України статті 348 (вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу при виконанні ним службових обов'язків), частиною 3 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), статті 293 (групове порушення громадського порядку) і частиною 2 статті 294 (масові заворушення).


За матеріалами: Новини сьогодні
31-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1964

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]