Головна » 2021 » Серпень » 14 » Рішення РНБО про водні ресурси президент Зеленський ввів у дію: що зміниться

Рішення РНБО про водні ресурси президент Зеленський ввів у дію: що зміниться

Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про стан водних ресурсів України». Глава держави підписав відповідний документ 13 серпня.

Відповідний указ опублікований на сайті президента України.

Президент доручив Кабміну створити Міжвідомчу координаційну раду з питань водних ресурсів України. У ньому повинні брати участь представники Офісу президента, Апарату РНБО, центральних і місцевих органів виконавчої влади.

Уряд повинен протягом трьох місяців розробити та внести на розгляд Верховної Ради проекти законів про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення водного законодавства.

У закон України «Про затвердження Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року» Кабмін повинен підготувати правки щодо посилення відповідальності суб’єктів господарювання за буріння і використання свердловин для видобутку підземних вод без належних документів.

Уряду Володимир Зеленський доручив опрацювати питання про розширення джерел формування Державного фонду розвитку водного господарства. Місцеві органи виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування повинні провести інвентаризацію інженерної інфраструктури зрошувальних систем.

Міністерству закордонних справ, Міністерству фінансів і КМДА разом з «Київводоканалом» необхідно підготувати офіційне звернення до уряду Японії для укладення договору генерального підряду для реалізації проєкту «Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації».

Президент також доручив місцевій владі затвердити програму в сфері питної води, водопостачання та водовідведення. При цьому повинно бути передбачено забезпечення доступу населення до якісної питної води в достатній кількості.

Місцева влада повинна протягом півроку встановити станції доочистки питної води на системах централізованого водопостачання, але перш за все в садках, школах і медустановах.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексію Данилову організувати проведення засідання Ради 20 серпня.

Президент України Володимир Зеленський доручив раді нацбезпеки і оборони України провести засідання про залісення України. 12 серпня робоча група зі збереження та відтворення лісів розглянула стан реформування лісового господарства та реалізацію ініціативи «Масштабне залісення України».

12 серпня президент Зеленський доручив секретарю РНБО Данилову підготувати засідання з питання про стан реформування лісового господарства та реалізації екологічної ініціативи «Масштабне залісення України».


За матеріалами: Новини сьогодні
14-08-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1414

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]