Головна » 2020 » Березень » 25 » Рябошапка вважає підозру для Порошенка незаконною - "юридичний треш"

Рябошапка вважає підозру для Порошенка незаконною - "юридичний треш"

"Юридичний треш": Рябошапка вважає підозру для Порошенка незаконною

Екс-генпрокурор України Руслан Рябошапка назвав проект підозри для п'ятого президента Петра Порошенка незаконним і "юридичним трешем", що не витримує жодної критики.

Про це він заявив в інтерв’ю Олесі Бацман.

Рябошапка зазначив, що його відмова підписати проект підозри Порошенку став одним із приводів відправити його у відставку. Таку позицію висловлювали представники політсили “Слуга народу”.

За словами екс-генпрокурора, проект підозри, підготовлений Державним бюро розслідувань, був юридично неправильним і незаконним.

“Те, що було запропоновано підписати, – це дійсно юридичний “треш”, що не витримує ніякої критики… По-перше, документ був необґрунтованим. І, по-друге, він був незаконним”, – заявив Рябошапка.

Екс-генпрокурор зробив акцент на тому, що те, в чому звинувачують п’ятого президента не мало достатніх доказів, які підтверджують незаконність його якихось дій.

На відео з 30 хвилини

“І власне юридична кваліфікація була фантастична – у цих діях не можна було звинуватити президента в той час”, – додав він.

Рябошапка пояснив, що якби підписав таку підозру Порошенку, то з часом міг би й сам понести кримінальну відповідальність за таку дію.

Він допускає, що новий генпрокурор, Ірина Венедиктова, “прекрасно може підписати” цю підозру (Порошенко, – ред.), тому що “готова підписати все що завгодно, про що її попросять ті, хто привів її на цю посаду”.

Виступаючи перед депутатами Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що під його керівництвом Офіс Генпрокурора працював за законом, а сам він не став нічиїм слугою.

Верховна Рада на позачерговому вечірньому засіданні 5 березня проголосувала за висловлення недовіри Генпрокурору Руслану Рябошапці. Голова ГПУ пішов у відставку.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-03-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1379

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]