Головна » 2017 » Січень » 10 » Рятувальники розчистили від снігу більшість доріг. ВІДЕО

Рятувальники розчистили від снігу більшість доріг. ВІДЕО

Опади у вигляді снігу станом на 12.00 10 січня в Україні спостерігаються в 11 регіонах, у ліквідації наслідків снігової стихії на дорогах працює 974 одиниці техніки та 2075 дорожників.

Як повідомила прес-служба ПАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", обмеження руху залишаються лише на деяких дорогах в Одеській області. У Миколаївській області проїзд повністю забезпечено. Рух відкрито.

"Закликаємо водіїв бути уважними та обережними за кермом. Дотримуйтеся неухильно правил дорожнього руху, не перевищуйте допустимої швидкості і не здійснюйте ризикованих маневрів", - йдеться в повідомленні.

ПАТ також рекомендує відмовитися від поїздок пасажирам із дітьми та екскурсійними автобусами.

За минулу добу в Україні внаслідок ускладнених погодних умов і підвищеної аварійності на дорогах загинула одна та постраждали 74 людини, повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

"За добу 9 січня в результаті ускладнених погодних умов і підвищеної аварійної ситуації на автодорогах України постраждали 75 громадян, із них одна людина загинула", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Нацполіції.

За даними правоохоронців, "критичною за рівнем аварійності залишається ситуація в Тернопільській, Хмельницькій, Рівненській, Житомирській і Кіровоградській областях".

Станом на 9.00 рух автотранспорту залишався обмеженим в Одеській області і на трасах М-13, М-15 та М-16.

Цієї зими в Україні будуть і люті морози, й відлиги. Таким прогнозом на 2017-й рік поділився начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає Сегодня.

За його словами, і в зимовий, і у літній періоди середні температури очікуються вищі за норму, оскільки тенденція до загального потепління триває.

"Але цієї зими будуть і люті морози, й відлиги, а влітку, як зазвичай, і спека, й прохолода зі зливами, точні дати яких передбачити неможливо", — розповів Кульбіда.

Крім того, про температурні "гойдалки" протягом року говорить і заввідділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди метеорологічного НДІ національної академії наук професор Вазіра Мартазінова.

"Зима буде нестійкою. Набереться всього 20-25 морозних днів, — зазначила Мартазінова. — Наприкінці січня 2017 року буде до -10, 10-11 лютого до -14, і це останні дні зими. Далі починається весна".

Зазначимо, синоптик Наталка Діденко прогнозувала, що люті морози відпустять Україну, серйозний холод накриє частину Балкан.

Раніше лікарі й Нацполіція дали поради українцям, як пережити морози.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-01-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1632

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]