Головна » 2017 » Лютий » 4 » Росіяни розсилають sms-повідомлення з погрозами українським воякам - Bild

Росіяни розсилають sms-повідомлення з погрозами українським воякам - Bild

 Починаючи з минулої неділі на сході України в повному обсязі поновилися бойові дії: відтоді вбито й поранено 64 українських солдатів. "Але українці потерпають не тільки від важкого російського озброєння: на пропагандистському фронті російська армія використовує високі технології задля деморалізації противника", - пише Юліан Репке, кореспондент газети Bild.

Так, від початку бойових дій українським воякам з невідомих телефонних номерів тисячами приходять sms-повідомлення з погрозами та образами. Багато військовослужбовців фотографують їх та потім розміщують у соцмережах. У повідомленнях, написаних тільки українською мовою, йдеться про те, що "українські солдати є лише м'ясом для своїх командирів", що "вони немов німці під Сталінградом" і "їх знайдуть тільки тоді, коли розтане сніг".

Як повідомляє кореспондент, посилаючись на експертів, "для імітації сигналів з мобільного телефону і масової розсилки sms-повідомлень на тисячі гаджетів необхідна найсучасніша техніка", а саме - хай-тек обладнання, яке російська армія розмістила в Донецькому регіоні в середині 2015 року. Інтернет-платформа Informnapalm у травні 2015 року вказала на те, що Росія відправила до Донецька ультрасучасну військову систему РБ-341В "Леєр-3", що надійшла на озброєння російської армії також лише в 2015 році.

За словами військового експерта Михайла Кузнєцова, "мобільні телефони пов'язуються не з цією щоглою мобільного оператора, а з емулятором, встановленим на спеціальній вантажівці. Саме таким чином росіяни отримують інформацію". "Леєр-3", як йдеться далі, не тільки може отримувати доступ до мобільних телефонів, а й визначати їхнє місце розташування з точністю до метра". Російські військові посилають безпілотники "Орлан-10", що є частиною комплексу "Леєр-3". Комплекс "засікає" координати користувача мобільного телефону і приглушує телефонний зв'язок в зоні дії безпілотника. Згодом система передає координати та іншу інформацію артилерії.

У відповідь на запитання, чи можуть місцеві колаборанти використовувати або навіть виробляти подібні системи, Кузнецов розсміявся: "Прості шахтарі не в змозі обслуговувати таку систему". А це означає, що "високотехнологічне озброєння не тільки прийшло з Росії, а ще й обслуговується російськими військовими фахівцями", підсумовує Репке.

Переклад Inopressa.ru


За матеріалами: Новини сьогодні
04-02-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1887

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]