Головна » 2022 » Листопад » 6 » Розпочалися військові навчання країн Вишеградської четвірки у Польщі

Розпочалися військові навчання країн Вишеградської четвірки у Польщі

У них візьмуть участь майже 2 тисячі військовослужбовців, а також 300 одиниць техніки.

У Польщі розпочалися військові навчання країн Вишеградської четвірки під назвою Puma-22.

Як повідомляє Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України у Telegram, навчання триватимуть до 9 листопада.

"У них візьмуть участь майже 2 тисячі військовослужбовців із Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Великої Британії та США, а також 300 одиниць техніки", - сказано в повідомленні.

Метою навчань є підвищення оперативної сумісності військ, а також перевірка вміння планувати, організовувати і проводити тактичні операції у взаємодії з союзниками.

Як відомо, до Вишеградської четвірки входять Чехія, Угорщина, Польща та Словаччина.

Міжнародні військові навчання на фоні війни в Україні

Поки в Україні триває героїчна боротьба з російською ордою, військові зі всього світу відточують навички бою. Зокрема, днями на півдні Азербайджанської Республіки поблизу кордонів Ірану почалися навчання військових частин сил спеціального призначення.

Також у Литві починаються найбільші для країни міжнародні військові навчання НАТО "Залізний вовк-2022". Два тижні на полігоні в Швянченському районі тренуватимуться військові з Литви, Бельгії, Чехії, Німеччини, Нідерландів, Норвегії, Люксембургу, Великої Британії, Сполучених Штатів, а також Австралії. Загалом у злагодженні візьмуть участь 3,5 тисячі військових і 700 одиниць бойової техніки: танків, БМП, бронетранспортерів, арт-установок. Бойову групу передових сил НАТО очолить Німеччина.

Тим часом в білорусі знову продовжено перевірку бойової готовності підрозділів Збройних сил: лукашенко продовжує грати в продовження "військових навчань".


За матеріалами: Новини сьогодні
06-11-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1332

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]