Головна » 2023 » Вересень » 20 » Розв’язувати судові питання замість людей навчився ШІ

Розв’язувати судові питання замість людей навчився ШІ

Суддя апеляційного суду Великобританії використав чат-бот на базі штучного інтелекту ChatGPT для написання судового рішення. Детальніше про це повідомили журналісти The Telegraph. Колін Бірсс заявив, що він довіряє відповідям, згенерованим ChatGPT.

Бірсс розповів, що звернувся за допомогою до штучного інтелекту з проханням коротко викласти незнайому йому сферу права, а потім скопіював і вставив його відповідь. Колін Бірсс спеціалізується на праві інтелектуальної власності. Він зазначив, що подібні інструменти мають "великий потенціал", допомагаючи людям працювати ефективніше.

"Найкращим у використанні ШІ є те, що ви можете попросити чат-бот узагальнити будь-яку інформацію. Це корисно", — наголосив Колін Бірсс. При цьому суддя зазначив, що він не перекладає відповідальності на штучний інтелект. «Я беру на себе повну особисту відповідальність за винесене мною рішення, я не намагаюся перекласти відповідальність на когось іншого. Все, що ШІ робив, — це завдання, яке я збирався виконати, відповідь на яке я визнав прийнятною", — заявив Бірсс.

Окрім допомоги у винесенні судових рішень, штучний інтелект може зруйнувати професію юриста. Провідні розробники ШІ в США хочуть довести, що штучний інтелект здатний подолати бюрократію та чиновницьке свавілля, що ШІ може перевершити людину в тій сфері, де традиційно спостерігається максимум несправедливості до звичайних людей.

Якби ШІ вдалось перевершити у риториці професійних юристів та переконати суддів у своїй правоті, це розпочало б нову віху в історії людства. Втім, генеральний директор стартапу DoNotPay Джошуа Браудер, який нещодавно пообіцяв виплатити премію у розмірі $ 1 млн юристу чи відповідачу, який погодиться скористатися підказками його штучного інтелекту у суді, відмовився від своєї ідеї. Все через погрози юристів — побоюючись, що ШІ може відібрати у них роботу, правозахисники пообіцяли посадити за ґрати його розробника.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-09-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1474

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]