Головна » 2016 » Серпень » 15 » Розвідка попереджає про підвищену загрозу повітряного тероризму. ВІДЕО

Розвідка попереджає про підвищену загрозу повітряного тероризму. ВІДЕО

На територію України переміщено ракетний дивізіон 60-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ, що розцінюється розвідкою як посилення загрози повітряного тероризму на Донбасі. Про це сьогодні, 15 серпня, на брифінгу заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає УНІАН.

"Оцінюємо передислокацію 60-ї бригади як посилення загрози повітряного тероризму для всіх повітряних об’єктів, у тому числі цивільних літаків, враховуючи попередній терористичний акт РФ, який призвів до трагедії з пасажирським літаком Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", - сказав Скібіцький.

За його словами, розвідка також встановила, що перед перекиданням на територію України зенітно-ракетний дивізіон 60-ї бригади пройшов підготовку в районі Новочеркаська Ростовської області.

"У рамках планових заходів оперативного маскування особовому складу дивізіону були оформлені документи прикриття, відпрацьовані відповідні легенди для приховування використання підрозділу на території України", - сказав Скібіцький.

Також, за його словами, воєнна розвідка встановила, що зенітно-ракетний дивізіон 60-ї окремої мотострілецької бригади нараховує у своєму складі 168 осіб, 21 одиницю бойової техніки і 30 автомобілів. На озброєнні дивізіону перебувають надсучасні потужні комплекси протиповітряної оборони "ТОР-М2У", які не менш ефективні в разі бойового використання, ніж зенітно-ракетний комплекс "Бук", за допомогою якого російський екіпаж збив малайзійський літак. Особовий склад дивізіону – винятково офіцери та військовослужбовці за контрактом.

Скібіцький також повідомив, що ГУ розвідки Міністерства оборони України вкотре надасть можливість міжнародній спільноті пересвідчитись у тому, що російські військовослужбовці беруть участь у бойових діях на території України.

"Сьогодні ми оприлюднюємо повний список особового складу зенітного дивізіону 60-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ із зазначенням посад, прізвищ та особистих даних особового складу, який бере участь у бойових діях на території нашої держави", - наголосив представник української розвідки.

"Усі зібрані дані і докази (перебування 60-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ на Донбасі - ред.) Головне управління розвідки передає для порушення кримінального провадження про агресію РФ проти України в Генеральну прокуратуру України", - повідомив він.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в небі над Донбасом був збитий Boeing-777 "Малазійських авіаліній", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Уламки літака впали в районі міста Тореза (Донецька область). Всі, хто перебував на борту - 298 осіб, - загинули.

За добу в зоні АТО поранили одного українського військового

За минулу добу в зоні проведення АТО один український військовий отримав поранення, загиблих немає. Про це на брифінгу в Києві повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій не загинув жоден наш військовий, один зазнав поранення. Це сталося на Донецькому напрямку, зараз військовий в Авдіївської лікарні, стан його оцінюється як задовільний", - сказав він.

Мотузяник поінформував, що на луганському напрямку сили АТО відбили напад ДРГ біля Новоолександрівки, при цьому двоє бойовиків загинули. "З нашого боку загиблих і постраждалих немає", - зазначив спікер АП.

Противник також відкривав вогонь з мінометів, кулеметів. За добу на луганському напрямку зафіксовано 8 озброєних провокацій, 2 з них з застосуванням важкого озброєння.

На донецькому напрямку найгарячішою точкою залишається Авдіївська промзона, на неї припала половина всіх обстрілів з боку бойовиків, зокрема, вони випустили по позиціях сил АТО 44 мінометних міни. Обстріли також були біля шахти "Бутівка", Верхньоторецьке, Майорське. За добу на цьому напрямку зафіксовано 23 обстріли, по позиціях українських військових було випущено 70 мінометних мін.

На маріупольському напрямку бої були по всій лінії фронту. З БМП противник відкривав вогонь у Мар'їнці, Водяному, Талаківці, Таранчуку, Новотроїцькому. Бойовики застосовували міномети і артилерію. На маріупольському напрямку бойовики 28 разів відкривали вогонь.

Тим часом Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці в Facebook також повідомляє, що за добу сили АТО знищили трьох окупантів на Донбасі, ще троє - отримали поранення.

Нагадаємо, 30 липня біля Мар'їнки дві диверсійні групи окупантів вчинили спробу прориву.

31 липня силовики відбили атаку біля Богданівки.

1 серпня бойовики випустили по позиціях сил АТО рекордну кількість мін.

4 серпня українська розвідка попередила про "загрозу активізації наступальних або рейдових дій окупантів з метою розширення підконтрольних територій".

7 серпня ЗСУ відбили атаку диверсантів біля Старогнатівки.

8 серпня окупанти влаштували безпрецедентні артилерійські обстріли в Широкиному.

11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом та на Донбасі.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-08-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1808

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]