Головна » 2012 » Серпень » 22 » СБУ затримало переправників нелегалів

СБУ затримало переправників нелегалів

Вступив в законну силу вирок Ужгородського міськрайонного суду стосовно організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон України та його спільників.

Встановлено, що 30-річний безробітний мешканець Ужгорода, уродженець Вірменії, організував незаконне переправлення громадян Сомалі через державний кордон України до ЄС. Для цього він створив організоване злочинне угруповання, до якого, крім нього, увійшли троє уродженців Вірменії та двоє місцевих мешканців.
Учасники угруповання, виконуючи вказівки організатора, заздалегідь планували так звані безпечні маршрути перевезення груп нелегальних мігрантів з Львівської області до Ужгорода, де тимчасово переховували їх у помешканні своєї спільниці. Звідти сомалійців таємно доправляли у Великоберезнянський район, що поблизу українсько-словацького державного кордону, й переправляли нелегалів поза пунктом пропуску до країн Євросоюзу.
За неповний місяць своєї злочинної діяльності зловмисники встигли незаконно переправити через державний кордон 9 сомалійців.
У вересні 2010 року в Ужгороді за адресою місця тимчасового переховування нелегалів правоохоронці затримали одного з учасників угруповання, 28-річного місцевого мешканця, та 58-річну вірменку – власницю цього житла.
Слідчі УСБУ в Закарпатській області стосовно організатора та його п’яти спільників порушили кримінальну справу за ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
Ужгородський міськрайонний суд визнав фігурантів цієї справи винними. Організатору злочинного угруповання призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, його спільників також засуджено до різних термінів ув’язнення.
Одному з учасників злочинного угруповання, 33-річному громадянинові Вірменії, який під час розгляду кримінальної справи перебував на підписці про невиїзд, вдалося втекти. Він перебуває у розшуку з 2011 року.

Прес-центр СБ України



За матеріалами: Новини сьогодні
22-08-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12085

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]