Головна » 2014 » Травень » 3 » Серед загиблих в одеських сутичках є іноземці, - Ярема

Серед загиблих в одеських сутичках є іноземці, - Ярема

Серед учасників масових заворушень і загиблих в Одесі є іноземці.

Про це у суботу, 3 травня, заявив перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема на брифінгу в Одесі.
Більш детальну інформацію чиновник повідомити відмовився. Послався на таємницю слідства.
Ярема переконаний, що акція була проплаченою з боку сепаратистських сил і у слідства є підозри про причетність до подій деяких співробітників міліції.
Раніше на сайті головного управління МВС України в Одеській області з'явилося повідомлення, в якому зазначено, що до організації провокацій і заворушень в Одесі причетні громадяни Росії і Придністров'я.
"Про ретельну підготовку екстремістів до цієї акції свідчить вилучена правоохоронцями вогнепальна нарізна, гладкоствольна та травматична зброя, значна кількість запальної суміші, яка використовується проти мирних громадян. Це підтверджує більшість осіб, які в даний час вже ідентифіковані, які є громадянами РФ і Придністров'я", - інформує відомство.
Як повідомляв ZAXID.NET, сепаратисти, дії яких координували диверсійні групи ФСБ РФ, у п'ятницю, 2 травня, напали на проукраїнську ходу з використанням вогнепальної зброї, каміння, ланцюгів, коктейлів Молотова та бит.
Внаслідок сутичок до лікарень Одеси за допомогою звернулися понад 200 осіб. СБУ затримала 160 найбільш активних учасників заворушень. За фактом порушено 10 кримінальних проваджень. 
У МВС також повідомляють, що внаслідок бійні загинуло 46 осіб. Всі опізнані - одесити та жителі області.
 

За матеріалами: Новини сьогодні
03-05-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11099

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]