Головна » 2013 » Серпень » 1 » Ще 3 місяці закарпатці зможуть продавати майно у звичному режимі

Ще 3 місяці закарпатці зможуть продавати майно у звичному режимі

  Уряд відтермінував нові правила оцінки майна на три місяці.

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні ухвалив рішення про відтермінування на три місяці набуття чинності нових правил оцінки майна, повідомила міністр юстиції Олена Лукаш, – пише Кореспондент.

"Уряд прийняв рішення про відтермінування набуття чинності нових правил оцінки майна на 3 місяці. Крім того, уряд дозволив тим громадянам, які вже провели оцінку і в яких уже є відповідні звіти, використовувати їх протягом того терміну, на який вони робилися", - заявила вона.

"Таким чином, ми будемо сподіватися, що прем'єр-міністром буде невідкладно підписано відповідну постанову і вже у найближчі години і громадяни України, і нотаріуси, і оцінювачі зможуть повною мірою реалізовувати свої конституційні права на розпорядження власністю", - додала Лукаш.

За її словами, уряд врахував пояснення Фонду держмайна, що за 3 місяці відстрочки кількість та рівень оцінювачів в Україні значно зростуть.

На даний час, повідомляє ФДМ, до Держреєстру внесений 161 оцінювач. Іспити на керівника суб'єкта оціночної діяльності здали 285 керівників, ще 469 осіб пройшли базовий курс навчання та успішно склали кваліфікаційний іспит. Причому кількість охочих пройти базовий курс навчання з оцінки перевищує 500 осіб.

Крім того, Фонд зареєстрував 95 суб'єктів оціночної діяльності, які мають право проводити оцінку для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів. За словами представників цього відомства, єдина база звітів про оцінку технічно повністю готова, і всі нотаріуси мають право доступу до неї.

Нагадаємо, 15 травня Мін'юст своїм наказом про внесення змін до Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України встановив, що тепер нотаріальну дію за участю фізичних осіб, предметом якої є об'єкт нерухомого та рухомого майна, здійснюється лише за наявності оціночної вартості такого майна з метою оподаткування.

Також стало відомо, що Кабмін постановою № 231 від 4 березня Деякі питання проведення оцінки для цілей оподаткування, нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, що стягуються відповідно до законодавства затвердив новий порядок сертифікації оцінювачів. Експерти та учасники ринку вже висловили свої побоювання з приводу недостатньої кількості таких фахівців, що може паралізувати ринок, і можливого зростання вартості оцінки.




За матеріалами: Новини сьогодні
01-08-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11236

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]