Головна » 2015 » Червень » 12 » Ще дві хвилі підвищення тарифів на «комуналку» чекають закарпатців

Ще дві хвилі підвищення тарифів на «комуналку» чекають закарпатців

Тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні досягнуть ринкового рівня лише через два роки – у квітні 2017. Про це під час виїзного засідання Комітету парламентської асамблеї НАТО з питань економіки і безпеки, яке відбулося вчора, повідомив заступник Міністра фінансів Артем Шевальов.

Зокрема, чиновник наголосив, що наступне здорожчання комунальних послуг буде у квітні 2016 року, а потім – у 2017 році.

«Є дві частини цього підвищення (тарифів на ЖКП, — ред.). Це лише перший крок. Наступний буде в квітні 2016 році. Потім третя хвиля в квітні 2017 року, коли тарифи зрівняються з ринковим рівнем», — заявив замміністра.

Пан Шевальов також наголосив і на необхідності зниження субсидіювання НАК «Нафтогазу України» на 9 млрд грн.

«Це буде серйозним полегшенням для бюджету, оскільки держава припинить фінансувати НАК «Нафтогаз». Ми повинні скоротити субсидії «Нафтогазу» з 10 млрд у 2014 році до 1 млрд в цьому році», — підкреслив Артем Шевальов.

Робоча група Верховної Ради заявляє про можливість зниження тарифів на газ мінімум на 10%. Про це повідомила голова Робочої групи Альона Бабак.

Крім цього, чиновниця зазначила, що враховуючи прогноз Кабінету Міністрів щодо зниження споживання природного газу населенням на 0,5 млрд кубометрів (з 14,5 млрд куб. м до 14) та зниження Нацкомісією нормативів споживання газу громадянами, які не мають приладів обліку, Робоча група розрахувала, що це дозволить зменшити споживання імпортного газу населенням на 1 млрд куб. м. «Наша головна рекомендація, … щоб Кабінет Міністрів запровадив практику звітування по фактичному балансу газу, надходженню і розподілу газу в Україні. Такої практики немає. Ми завжди маємо якийсь прогнозний показник, фактичних даних немає», — заявила голова Робочої групи Верховної Ради.

З 1 квітня українцям підняли мінімальний тариф на «блакитне» паливо в 3,3 рази до 3600 грн за тисячу кубометрів палива. Мінімальний тариф для населення встановлюється в опалювальний сезон з 1 жовтня по 30 квітня при максимальному споживанні палива в обсязі до 200 кубометрів на місяць. Якщо ж споживач перевищить встановлені ліміти, то наступні обсяги спожитого ним газу оплачуються з розрахунку 7 188 грн за тисячу кубометрів. В період міжсезоння — з 1 травня по 30 вересня — вартість природного газу складе 7 188 грн за тисячу кубометрів, незалежно від обсягів споживання.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-06-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1914

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]