Головна » 2023 » Травень » 19 » Що росія отримує зброю з інших держав для війни проти України - в ООН заявили

Що росія отримує зброю з інших держав для війни проти України - в ООН заявили

Заступник високого керівника ООН з питань роззброєння Адедеджі Ебо вказав росії, яка скликала Радбез для обговорення постачань зброї Україні, що збройні сили рф самі отримують озброєння з-за кордону.

Інформація від урядів про постачання систем озброєння і боєприпасів Україні доступна у відкритих джерелах. Ці поставки включають важке звичайне озброєння, зокрема танки, БТР, літаки, вертольоти, великокаліберні артилерійські системи, ракетні комплекси, безпілотники, боєприпаси з дистанційним управлінням, стрілецьку зброю, легкі озброєння, зазначив він.

Проте, росія сама отримує зброю з-за кордону.

"Водночас надходять повідомлення про те, що держави передають або планують передати зброю, наприклад, безпілотники та боєприпаси російським збройним силам для використання в Україні. Більш того, ЗМІ повідомляють про передачу основних видів звичайного озброєння, включаючи артилерійські ракетні системи, недержавним угрупованням, які беруть участь у війні в Україн", – сказав Ебо.

Він нагадав, що Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало від початку повномасштабного вторгнення 23 821 жертву серед цивільного населення в Україні – 8 836 убитих і 14 985 поранених, "при цьому фактичні цифри, ймовірно, значно вищі".

Також представник ООН розповів про руйнування об'єктів інфраструктури, житлових будинків, шкіл, доріг та мостів, атаки на електростанції.

Нагадаємо, 18 травня росія вкотре скликала засідання Ради Безпеки ООН для обговорення постачання зброї в Україну.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1455

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]