Головна » 2015 » Жовтень » 28 » Що таке гігієнічне виховання?

Що таке гігієнічне виховання?

Далеко не всі батьки приділяють увагу гігієнічному вихованню дитини, чомусь вважається, що цей момент можна опустити, адже дитина надалі сама все зрозуміє. Однак це не так. Культура гігієни повинна закладатися ще в дитинстві, в подальшому це значно полегшить життя дитині. Саме тому радимо вам неодмінно дізнатися, як вірно купати дитину, прочитавши статтю за посиланням https://johnsonsbaby.ua/bathing/how.

Чому ж потрібно приділити особливу увагу?

Перш за все, звичайно, варто привчити дитину до щоденних умиванням, як вранці, так і по вечорах. Це повинно стати звичкою і стати своєрідним ритуалом, без якого не можна, наприклад, вийти на вулицю або лягти спати. Щоб дитина зрозуміла, що це дійсно важливо, потрібно пояснити їй, чому необхідно вмиватися, для цього добре підходять відповідні книжки і мультики, в яких розповідається про шкідливі бактерії, з якими необхідно боротися за допомогою гігієни. Чим цікавіше буде розповідь, тим краще дитина її запам'ятає.

У звичку має увійти і миття рук після приходу з вулиці, чищення зубів і тому подібне. Не варто лякати дитину розповідями з серії "Хлопчик Міша не помив руки і у нього в животі завелися страшні черв'яки", такі історії здатні викликати тільки страх, але до розуміння ніколи не приводять. З дитиною треба розмовляти максимально чесно і пояснювати її все так, щоб вона зрозуміла. Всі правила гігієни потрібно постійно повторювати, тільки тоді вони відкладуться в пам'яті. Коли дитина виконує якесь правило без нагадування, її необхідно за це похвалити, адже похвала - це найкраща мотивація для крохи.

Щоб у дитини прокинулося бажання самостійно виконувати всі процедури, необхідно вибрати для неї індивідуальні гігієнічні приналежності, які будуть їй подобатися. Найкраще, щоб малюк сам вибрав все необхідне в магазині. Обов'язково знадобиться яскравий рушник, красива зубна щітка, паста, можна навіть мило окреме придбати для більшої важливості.

Навчати усього цього необхідно з раннього віку, ще до того, як дитина піде в дитячий сад, так батьки зможуть бути впевненими в тому, що їх чадо не забуло помити руки після гри в пісочниці. Безумовно, слід показувати на своєму прикладі те, як потрібно стежити за своєю гігієною, адже дитина багато засвоює, якраз дивлячись на старших членів сім'ї. Якщо малюк бачить, що його постійно змушують чистити зуби, але от батьки цього не роблять, то і він сам згодом відмовиться від цього заняття.

До приученню до гігієни потрібно приділяти окрему увагу, всі ці побутові правила завжди знадобляться по життю.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-10-2015
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11390

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]