Головна » 2013 » Липень » 22 » Що заборонено вивозити туристам із різних країн світу

Що заборонено вивозити туристам із різних країн світу

Перш ніж відправлятися на шопінг в зарубіжній країні, поцікавтеся правилами вивезення товарів. Не виключено, що ваші бажання можуть вступити в протиріччя з місцевим митним кодексом.

Коли ви купуєте поїздку у туркомпанії, разом з квитками і договором вам повинні видати пам'ятку про те, що можна і чого не можна робити в іноземній державі. Якщо ж ви відправляєтеся в дорогу самостійно, обов'язково зберіть якомога більше інформації про країну і про правила ввезення та вивезення товарів.

Зазвичай заборони стосуються коштовностей, предметів мистецтва та історичної спадщини, релігійних символів.

Перетин кордону з наркотиками при собі гарантовано продовжить ваше перебування в країні на невизначений термін. Якщо ж ви ввозили якесь необхідне вам ліки або купили його вже закордоном, обов'язково майте при собі рецепт з усіма необхідними печатками. Питання можуть виникнути і при спробі виїхати з країни зі зброєю, навіть якщо воно сувенірне. Факт купівлі обов'язково повинен бути підтверджений чеком.

Обережно варто ставитися до покупок в антикварних крамницях, в лахмітників і на блошиних ринках. Туди нерідко потрапляють крадені речі, які, можливо, досі перебувають у розшуку. Якщо купуєте картини або скульптури, дізнайтеся, який саме документ вам буде потрібно при перетині кордону.

Обережніше з контрафактом! У деяких країнах існують закони, що карають не тільки за продаж, а й за покупку і навіть за зберігання підроблених речей, так що прикордонники, що виявили у вас «ліву» сумочку або піратський диск, цілком можуть здати вас в поліцію.

Розплата за незнання законів може бути різною: від декількох євро штрафу до тривалого тюремного ув'язнення. Якщо у вас вилучили якийсь предмет, ні в якому разі не підписуйте ніяких паперів на іноземній мові, навіть якщо перекладач нібито роз'яснив суть справи. Не довіряйте місцевим адвокатам. Можливо, з вас вимагають хабар, хочуть поживитися дорогим товаром або попросту виконують "план" по затримань - митники азіатських країн нерідко самі не проти порушити закон. Піднімайте шум і вимагайте зустрічі з російським консулом.

Єгипет

Якщо ви купуєте щось, нехай навіть віддалене нагадує предмет старовини, обов'язково візьміть супровідний документ. Єгипетське золото дешево, але в магазині постарайтеся вчасно зупинитися: митники повинні бути впевнені, що ви вивозите його для особистого користування. Не залишайте в гаманці місцеву валюту, перетинати з нею кордон не можна. Щоб не виникало питань з вивезенням вашої власної фото-і відеотехніки, задекларуйте її при в'їзді, скрупульозно вказавши серійні номери. Категорично заборонено вивозити (як і добувати з моря) раковини, і, головне, корали. І не наслідуйте приклад особливо «підприємливих» громадян, які намагаються провезти цих отруйних морських мешканців в інтимних місцях! До митниці ви просто не доживете!

Туреччина

Задекларуйте при в'їзді всю дорогу техніку і предмети розкоші, інакше при виїзді вам доведеться довго пояснювати їх походження. Строго заборонено вивезення антикваріату, тому на будь-які дешеві сувеніри «під старовину» обов'язково вимагайте у продавця чек. На вивезення деяких особливо схожих на давнину предметів може знадобитися дозвіл державного музейного управління. Точно так само необхідно брати документи на всі дорогі покупки, наприклад, на килими. При поверненні додому з турецькими лірами потрібно показати довідку, що вони були отримані законним шляхом в уповноважених банках. Турецькі ліри в еквіваленті більш ніж на 5000 доларів вивозити не можна.

Греція

Гуляючи по розвалинах Еллади, не варто збирати каміння тисячолітньої давності, як не потрібно зв'язуватися і з сумнівними особистостями, торгуючими подібними старожитностями під поли - вивозити будь-які античні предмети заборонено, так що доведеться обмежитися їх копіями. На кордоні доведеться пред'явити документ з магазину, якщо ви хочете відвезти додому ікони. З Північної Греції мандрівники зазвичай везуть додому шуби. Обов'язково візьміть довідку для митниці (і не дивуйтеся, якщо вартість виробу на ній буде занижена - так продавці намагаються зменшити податки).

Таїланд

У Таїланді чимало ювелірних заводів, які пропонують оригінальні і незвичайні ювелірні прикраси. Купуючи браслети, каблучки і сережки, обов'язково беріть чек і сертифікат відповідності. Куплені з рук золоті злитки і розсипи дорогоцінних каменів вивезти не вдасться. Погано може закінчитися спроба перетину кордону з товарами зі слонової кістки, а також з рідкісних і охоронюваних тварин. Заборонено вивозити антикваріат і старовинні статуї Будди. Якщо бажаєте привезти на батьківщину твори мистецтва, в магазині вам повинні видати експортну ліцензію від департаменту мистецтв.

ОАЕ

Еміратська митниця прихильно ставиться до туристів, залишає в золотих крамницях тисячі доларів. Але при покупці дорогоцінних прикрас таки не забувайте брати чек, особливо якщо, щоб ощасливити всіх родичів і друзів, ви купуєте оптову партію срібла або золота. Як і в інших країнах, не можна вивозити з цієї держави предмети історичної та культурної спадщини. Квітникарям слід пам'ятати, що перетинати кордон з насінням пальм також заборонено.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11397

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]