Головна » 2024 » Травень » 15 » Щоб підтримати президентку й громадськість - глави МЗС країн Балтії та Ісландії прибули до Грузії

Щоб підтримати президентку й громадськість - глави МЗС країн Балтії та Ісландії прибули до Грузії

Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс разом із главами МЗС Латвії, Естонії та Ісландії який прибув до Грузії, щоби проявити підтримку прозахідній громадськості та президенту країни. Про це повідомляє литовський мовник LRT.

Ландсберґіс перебуває в Грузії після того, як у вівторок парламент країни ухвалив спірний закон про "іноземний вплив".

"Уряд Грузії ще раз довів, що він вирішив звернути з європейського і трансатлантичного шляху, але єдиний напрямок, у якому можна повернути тоді, - це в бік росії. Це особливо сумно", - сказав міністр.

Під час візиту Ландсберґіс і його колеги з Латвії, Естонії та Ісландії планують зустрітися з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі, спікером парламенту Шалвою Папуашвілі, міністром закордонних справ Іллею Дарціашвілі, представниками опозиції та непарламентських партій, неурядових організацій, грузинською молоддю.

За словами міністра, перша мета візиту - донести до грузинського уряду сигнал про те, що цими рішеннями вони відмовляються від «європейського шляху». «Ми зустрінемося з президентом, яка зараз є центральною фігурою, що пояснює Заходу те, що відбувається, і мобілізує людей на активні дії. Ми також хочемо підтримати жителів Грузії. Вони особливо хочуть європейської інтеграції і хочуть бути з Європою», - заявив Ландсберґіс.

Як повідомлялося, 14 травня парламент Грузії у третьому, остаточному читанні, ухвалив закон «Про прозорість іноземного впливу». Цей закон було ухвалено, незважаючи на тижні протестів і зростаючу напруженість.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-05-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1568

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]