Головна » 2021 » Вересень » 30 » Щодо використання їх військових об'єктів - США ведуть переговори з країнами, що межують з Афганістаном

Щодо використання їх військових об'єктів - США ведуть переговори з країнами, що межують з Афганістаном

За даними законодавців, присутніх на закритій частині слухань з керівництвом Пентагону, три вищі посадові особи ЗС США проінформували їх про обговорення, які проходять з урядами Таджикистану, Узбекистану, Киргизії та інших країн.

Вони зазначили, що йдеться про розміщення в цих країнах "загоризонтних" коштів, які дозволили б американським військовим легше здійснювати спостереження і наносити удари по цілях у країні, контрольованій талібами.

Сенатори уточнили, що ці об'єкти можуть включати бази, якими управляє Росія в цих країнах.

Раніше міністр оборони США Ллойд Остін на слуханнях в комітеті сенату США у справах збройних сил визнав, що голова об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США Марк Міллі під час недавніх переговорів з начальником російського Генштабу Валерієм Герасимовим з'ясовував, як саме РФ могла б допомогти американським військовим з операціями в Афганістані.

"Як я розумію, це питання виникло під час розмови між президентами Байденом і Путіним. Тоді президент Путін запропонував надати допомогу", - заявив він.

"Наскільки я знаю, генерал Міллі просив уточнити, в чому конкретно полягає ця пропозиція", - сказав Остін.

Він заявив, що американські військові будуть проводити пов'язані з Афганістаном операції, без дозволу Росії. "Ми не просимо дозволу у Росії на те, щоб робити що б то не було", - сказав Остін.

Він торкнувся теми зустрічі Герасимова і Міллі, відповідаючи на прохання одного з сенаторів прокоментувати публікацію The Wall Street Journal. За інформацією газети, Міллі обговорив зі своїм російським колегою можливість використання російських військових баз у Центральній Азії для реагування на будь-які терористичні загрози в Афганістані, котрі виникатимуть. Як уточнює газета, Герасимов не дав Міллі конкретної відповіді.

Російсько-американські контакти за лінією Генштабів відбулись після виведення з Афганістану військ США та їхніх союзників, приходу до влади в Афганістані руху "Талібан".

У Таджикистані діє 201-а російська військова база. У Киргизії діє російська авіабаза "Кант".


За матеріалами: Новини сьогодні
30-09-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1590

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]