Головна » 2014 » Серпень » 12 » Штурмові диверсійні підрозділи АТО змусили бойовиків відступити з Горлівки до Антрациту

Штурмові диверсійні підрозділи АТО змусили бойовиків відступити з Горлівки до Антрациту

Ситуація в зоні АТО характеризується тим, що українські війська в плановому режимі готуються до "кардинального розв'язання проблеми Донбасу". Тактичні групи виходять в нові райони зосередження, розвертаються і займають рубежі на нових напрямках, зміцнюють вже зайняті позиції і інтенсивно відновлюють свою боєздатність. Про це зазначив військовий експерт, журналіст видання Міноборони "Народна армія" Костянтин Машовець.

"Напередодні вирішальних боїв проводиться інтенсивна розвідка позицій противника, уточнюється кількісний і якісний склад конфронтуючих українським військам угруповань НВФ, проводяться з метою створення сприятливих умов для активних дій ряд заходів, включаючи рейдові дії та нанесення масованих авіаційних та ракетно-артилерійських ударів. У перебігу дня вельми успішно цим займалися кілька рейдових груп українських високомобільних десантних військ, кілька вогневих підрозділів угруповання "А" і штурмова авіація. Як результат, накрита частина терористської бронегрупи, що відходила з Горлівки (вцілілі встигли, за чутками, добігти аж до Антрацита, зовсім не затримуючись ні в яких Макіївці і Єнакієвому), крім того, знищений ударом з повітря разом з бойовим розрахунком мобільний ЗРК (за деякими відомостями "Стріла -10") в районі Суходольська.

В свою чергу "бойові мавпи Путіна" продовжували свої кривляння і стрибки з метою зірвати підготовлюваний їм локальний Апокаліпсис. Так, з району Харцизька в сторону Зугреса і на рубіж Вербівка - Холмисте висунулися чергові партії "металобрухту" у вигляді декількох бронеодиниць з метою полякати бійців українських добровольчих формувань і підперти "з тилу" бригаду Козиря в районі Шахтарська. Особливого враження на командування українських військ це не справило, так як воно продовжило створення ударних угруповань на обраних напрямках, а подальше просування терористичної бронетехніки присічене переважно вогнем артилерії. На тому протиборчі сторони в цьому секторі заспокоїлися", - зазначив К.Машовець. 


 

За матеріалами: Новини сьогодні
12-08-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11072

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]