Головна » 2013 » Березень » 24 » Сильні виверження вулканів знищили половину життя на Землі 200 млн. років тому

Сильні виверження вулканів знищили половину життя на Землі 200 млн. років тому

                      Сильні виверження вулканів знищили половину життя на Землі 200 млн. років тому

Ряд сильних вивержень вулканів знищив половину життя на Землі 200 млн. років тому згідно з новим дослідженням. Учені вивчили докази по всьому світу, від США до Північної Африки, і кажуть, що вони пов'язані з різким зникненням половини видів в світі 200 млн. років тому у зв'язку з безліччю гігантських вулканічних вивержень.

Мега виверження могли викликати зміни клімату так несподівано, що багато істот не змогли пристосуватися, можливо, при темпі, схожому на потепління клімату в даний час.

Це відкрило шлях для розвитку та домінування динозаврів на планеті протягом наступних 135 млн. років, перш ніж вони теж були знищені більш пізнім планетарним катаклізмом.

В останні роки багато вчених припускають, що мало місце так зване вимирання в кінці тріасового вимирання і, щонайменше, чотири інших відомих подібних інцидентів в минулому в результаті мега вулканізму і зміни клімату.

Початок конфігурацій юрської пластини, що включало розподіл тектонічних плит в Центральній Атлантиці викликало масивні виверження. Нове дослідження дає більш точну дату - 201.564.000 років тому.

Базальти, проаналізовані в ході дослідження в Центральній Атлантиці, підтверджують серію величезних вивержень вулканів.

Попередні дослідження також показали зв'язок між виверженнями і вимиранням видів, але мала місце похибка від одного до трьох мільйонів років

За матеріалами: Новини сьогодні
24-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11358

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]