Головна » 2018 » Січень » 30 » Симптоми та стадії алкоголізму

Симптоми та стадії алкоголізму

Немає країн, де люди були б абсолютно вільними від алкоголю. Продається і вживається спиртне навіть там, де його забороняє віра, в духовних текстах є постійні нагадування про це і триває боротьба з алкоголізмом на державному рівні. В Європі і країнах колишнього СРСР мало стримуючих факторів.

Статистика свідчить про те, що Україна знаходиться у середині першої десятки країн за рівнем алкоголізму. Але фахівці вважають, що отримані цифри не відтворюють реальну ситуацію, і справжні показники набагато гірші.

Симптоми алкоголізму

У алкозалежних через деякий час з'являються симптоми алкоголізму, які відображаються на зовнішності людини. До них відносять:

  • приглушений і хрипкий голос;

  • одутлість і обвислість шкіри;

  • тремор – руки алкоголіка постійно тремтять, пальці перестають згинатися до кінця;

  • жовтяничний колір нігтьових пластин, шкірних покривів і очних склер через проблеми з печінкою;

  • судинні зірочки на поверхні обличчя та шиї;

  • завжди припухлі очі.

Стадії алкоголізму

На першому етапі у людини в багато разів посилюється бажання випити. Контроль прийому спиртного ще можливий, але його кількість поступово збільшується. Тут людина ще може не допустити наступні стадії алкоголізму і самостійно впоратися з ситуацією після будь-яких важливих подій – звільнення з роботи, розлуки зі своєю сім’єю або ж проблем зі здоров'ям. Через деякий час знижується резистентність організму до алкоголю і з'являється все більше причин для ведення нетверезого способу життя – зняття стресу, вирішення ділових питань, зустріч з давнім другом.

На другому етапі до психічної залежності приєднується ще і фізична. Вона спостерігається у 90% всіх пацієнтів, що проходять професійне лікування в спеціальних реабілітаційних центрах. Для людей з такою залежність характерна підвищена стійкість до спиртних напоїв. В результаті майже зникають або не виникають похмілля, нудота та головний біль – стандартні симптоми алкоголізму. Внаслідок цього хворий збільшує дозу і може випивати за добу близько 500 мл горілки, 3 л пива або інших напоїв.

Третій – заключний етап, на якому лікування пацієнта є найбільш складним і довготривалим. Тут мова зазвичай йде про хронічний алкоголізм. Для оточуючих помітні зміни в житті людини: він п'є кожен день, частіше за все не працює, має проблеми зі здоров'ям (цироз, порушення роботи нирок і серця) і порушення психіки. Відбувається чітко виражений процес деградації особистості.

Декілька слів про лікування

Лікування алкоголізму – система спеціальних заходів. Завдяки комплексу дій можлива повна відмова від алкоголю, а також повернення людини до стандартного життя. Для результативного лікування лікарям необхідно змусити пацієнта відмовитися від шкідливої звички на будь-якій стадії алкоголізму. Це треба для повного очищення від алкоголю та інших отруйних речовин. Далі пацієнта лікують за допомогою використання медичних препаратів, а згодом до цього процесу приєднується психолог або психотерапевт, який буде допомагати людині пристосуватися до нормального життя.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-01-2018
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 1839

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]