Головна » 2018 » Лютий » 7 » Скасувати закон про приватизацію Рада відмовилась

Скасувати закон про приватизацію Рада відмовилась

  Рада відмовилась скасувати закон про приватизацію

Верховна Рада відмовилась скасовувати рішення про ухвалення закону про приватизацію державного майна (№ 7066).

За ухвалення відповідного проекту постанови № 7066-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 18.01.2018 про прийняття в цілому як закону законопроекту "Про приватизацію державного майна" проголосували 11 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Таке рішення парламенту дає можливість Голові Верховної Ради Андрію Парубію підписати ухвалений закон і передати його на підпис Президенту України Петру Порошенку.

Як повідомляв Укрінформ, закон про приватизацію Верховна Рада ухвалила 18 січня 2018 року. Його підтримали 266 народних депутатів.

Метою документа є суттєве удосконалення, спрощення і скорочення процедур приватизації для досягнення високих темпів приватизації, прозорості та відкритості приватизаційного процесу, залучення широкого кола інвесторів до придбання державної власності.

Для продажу об'єкта приватизації на аукціоні державними органами приватизації створюватиметься аукціонна комісія, яка розроблятиме умови продажу.

Якщо об'єкт приватизації виставляється вперше на аукціон зі зниженням стартової ціни, то вона знижується на 25%. Якщо об'єкт приватизації виставляється на продаж зі зниженням стартової ціни вдруге, то вона знижується на 50%.

Перше читання документ пройшов 9 листопада 2017 року. Ухвалення закону про приватизацію є однією з головних вимог МВФ для надання Україні наступного траншу.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-02-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1668

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]