Головна » 2022 » Вересень » 1 » Складний стілець, якому більше 1000 років, знайшли у Німеччині

Складний стілець, якому більше 1000 років, знайшли у Німеччині

німеччина складний стілець

складаний стілець віком 1400 років / фото: Arkeonews

У німецькій комуні Штайнсфельд проводилися археологічні розкопки. Археологам вдалося відшукати складаний стілець в жіночій могилі, яка датується раннім Середньовіччям. Приблизний вік знахідки сягає 1400 років. Про це повідомляє Arkeonews.

Складаний стілець виготовлено із заліза. Подібне можна зустріти дуже рідко. Вчені говорять, що на сьогодні це другий артефакт, який датується раннім середньовіччям, що виявлений на території Німеччини. Розміри знахідки становлять 70х45 см, стілець був виготовлений в кінці 6 століття.

Стародавній артефакт знайшли в могилі жінки, яка померла у віці 40-50 років. Вчені припустили, що її поховали разом зі стільцем через те, що він грав роль могильного інвентарю.

Додатково на шиї жінки була виявлена нитка зі скляних намистин невеликого розміру. На поясі покійної знаходилися ще дві стародавні підвіски та брошка. На одній були присутні банти, а друга представляла собою виріб з великої намистини, альмандинового диска і пряслиця. Стілець розташовувався біля ніг жінки. Поруч з ним знаходилися кістки тварини.

Археологи під час розкопок виявили залишки дерев’яної обшивки, що говорить про те, що похоронна камера була закритою. Паралельно до неї розташовувана могила чоловіка. Вона розташована із заходу на схід. У похованні померлого була присутня різноманітна зброя. Крім того, вчені знайшли поясну сумку, поясний ремінь з пряжкою із бронзи.

Експерти відзначили, що, на перший погляд, може здатися, що знахідка досить сучасна, але насправді подібне зустрічається неймовірно рідко. Артефакт дозволить більше дізнатися про те, як ховали в ті стародавні часи представників більш високих соціальних верств.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-09-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1947

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]